Hlavní obsah

Machačová a Kadlec bojovali na ME o medaili, ale neúspěšně

Apeldorn

Mistryně světa Jarmila Machačová skončila v bodovacím závodě na evropském šampionátu v nizozemském Apeldoornu bez medaile, když obsadila šestou příčku. Podobně dopadl ve stejném závodě mezi muži i sedmý Milan Kadlec.

Článek

Machačová se v této neolympijské disciplíně dlouho prala o cenný kov a ještě po polovině závodu se držela mezi vedoucím triem, v závěru však nedokázala bodovat a ze hry o medaile vypadla. Z vítězství se radovala domácí reprezentantka Kirsten Wildová, jež o bod předčila Britku Danielle Kingovou.

Podobný příběh prožil i zkušený Kadlec, jemuž velmi těsně unikl bronz již v únoru na mistrovství světa v Minsku. Za prvních pět sprintů z celkových 16 dosáhl třikrát na body, jenže poté se mu to poštěstilo už pouze jednou.

Stupně vítězů pro sebe poté rezervovali pozdější vítěz Elia Viviani z Itálie, Francouz Thomas Boudat a Španěl Eloy Teruel, jimž se podařilo připsat si podruhé za závod bonusových 20 bodů poté, co nadělili celé kolo hlavnímu poli. Kadlec zůstal jen čtyři body od čtvrté příčky.

Druhý český zástupce Vojtěch Hačecký skončil ve čtyřiadvacetičlenném pelotonu až devatenáctý.

Reklama