Hlavní obsah

Armstrong neodvrátil arbitráž o 12 miliónů dolarů

Bývalému americkému cyklistovi Lanci Armstrongovi se nepovedlo zastavit arbitrážní řízení, které má rozhodnout, zda bude muset pojišťovací společnosti SCA Promotions vrátit bonusy ve výši 12 miliónů dolarů. Texaská soudkyně Tonya Parkerová jeho žádost zamítla. Podle právního zástupce dallaské firmy má arbitráž o nárocích SCA jednat 17. března.

Foto: Profimedia.cz

Americký cyklista Lance Armstrong

Článek

Pojišťovací společnost před rokem Armstronga zažalovala po jeho přiznání k dlouholetému dopingu. Od dvaačtyřicetiletého Američana chce vrátit 12 miliónů dolarů, které mu vyplatila za tři vítězství na Tour de France. Armstrong vyhrál slavný závod celkem sedmkrát, ale kvůli dopingu o všechny triumfy přišel a dostal doživotní zákaz startů.

SCA vedla s Armstrongem spor už v roce 2004, když mu odmítala vyplatit pět miliónů dolarů za jeho rekordní šestý triumf na Tour. Zástupci společnosti tehdy po vydání knihy "L.A. Přísně tajné - Tajemství Lance Armstronga" pojali podezření, že slavný cyklista dopuje. Američan však tehdy trval na své nevině a v roce 2006 získal od společnosti 7,5 miliónu dolarů.

Reklama

Související témata: