Hlavní obsah

Wiggins vyhrál svou poslední časovku mezi elitou

Britský cyklista Bradley Wiggins vyhrál v závodu Tři dny De Panne svou poslední časovku v dresu týmu Sky a pravděpodobně také poslední v elitním pelotonu. Celkovým vítězem se stal Nor Alexander Kristoff, jenž ovládl tři ze čtyř etap.

Foto: Profimedia.cz

Britský cyklista Bradley Wiggins v závodu Tři dny De Panne.

Článek

Úřadující mistr světa v časovce Wiggins zvládl 14,2 km dlouhou trať za 17 minut a 49 sekund a druhého Stefana Künga ze Švýcarska porazil o deset sekund. Třetí Kristoff zaostal o 18 sekund.

"Chtěl jsem tu časovku hodně vyhrát," přiznal Wiggins. "Uvědomoval jsem si, že jsem tu v roce 2002 jel jednu z prvních časovek mezi profesionály a tahle byla pravděpodobně poslední na této úrovni," řekl olympijský vítěz z Londýna.

Wiggins má smlouvu se Sky do konce dubna, jeho posledním závodem v britské stáji bude Paříž-Roubaix. Poté bude vítěz Tour de France z roku 2012 jezdit za eponymní kontinentální tým WIGGINS a bude se snažit připravit na olympijské hry v Riu de Janeiro, kde bude závodit na dráze.

Kristoff vyhrál celkovou klasifikaci o 23 sekund před Belgičanem Stijnem Devolderem, třetí byl Wiggins s odstupem 42 sekund. Norský člen týmu Kaťuša se tak pasoval do role jednoho z favoritů nedělní klasiky Kolem Flander.

Cyklistický závod Tři dny De Panne-Koksijde - konečné pořadí po 3. etapě:
1. Kristoff (Nor.) 12:19:10
2. Devolder (Belg.) -23
3. Wiggins (Brit.) -42
4. Küng (Švýc.) -50
5. De Bie (Belg.) -58
6. Bak (Dán.) -59

Reklama

Související témata: