Hlavní obsah

Strašlivý hromadný pád zastavil cyklistický závod v Brooklynu! Sanitky nestíhaly

New York

Nevídaný karambol ukončil sobotní cyklistické Red Hook Criterium v ulicích New Yorku. Podle záběrů lze hovořit o zázraku, že do nemocnice muselo k ošetření jen sedm jezdců a žádný z nich neutrpěl život ohrožující zranění. V plné pohotovosti bylo pět sanitních vozů. Závod byl po více než hodině restartován.

Ošklivý pád cyklistů v Brooklynu

 
Článek

Incident zavinila porucha na motocyklu, který měl závodní pole vést, ale místo toho zůstal stát hned za zatáčkou v jednom z nejužších míst trati. Rozjetí cyklisté z hlavní kategorie mužů měli jen minimální šanci se nečekané překážce vyhnout, podařilo se to jen několika šťastlivcům. Zbytek skončil na tvrdém asfaltu, v hrozivých kotrmelcích a vršící se hromadě těl a velo materiálu.

Po druhém startu došlo ještě k další nehodě, do níž se už ale připletlo „jen" deset cyklistů, informovala zámořská média.

Red Hook Criterium na tři čtvrtě míle dlouhém městském okruhu plném ostrých zatáček se v Brooklynu jezdí každoročně od roku 2008. Další podniky letošní série se konají v červenci v Londýně, v srpnu v Barceloně a v říjnu v Milánu.

Atmosféru letošního ročníku v New Yorku asi nejlépe vystihl jeden z jezdců, který se svým zdemolovaným kolem prošel kolem strnulých diváků a jen lakonicky prohodil: „Jsem ok. Zůstal jsem naživu."

Reklama

Související témata: