Hlavní obsah

Sáblíková s přehledem vyhrála časovku na Praděd

Karlova Studánka

Martina Sáblíková s přehledem vyhrála cyklistickou časovku do vrchu z Karlovy Studánky na Praděd. Druhou Belgičanku Ann-Sophii Duyckovou porazila trojnásobná olympijská vítězka o minutu a půl, na třetím místě skončila v nevlídném počasí další rychlobruslařská reprezentantka Nikol Zdráhalová.

Foto: Sport Invest

Martina Sáblíková. Ilustrační snímek

Článek

Skupina trenéra Petra Nováka přijela na závod ze soustředění v Alpách. "Dal jsem před časem pořadatelům slovo, že budeme startovat. Umím si představit, kolik práce jim dala příprava závodu, vážím si toho. Nechceme je zklamat, proto jsme se teď z Livigna stěhovali domů," citoval Nováka web SportovniListy.cz.

Sáblíková v současné době netuší, zda se nakonec objeví na olympijských hrách v Riu. Mezinárodní cyklistická unie UCI českou závodnici na startovní listinu časovky nezařadila. "Ale připravujeme se tak, abychom byli připraveni, kdyby nás nakonec UCI na start v Riu pustila," řekl Novák. "Zklamání by to bylo velké, ale mám i jiné cíle. Ta příprava mi alespoň pomůže v zimě," uvedla Sáblíková v České televizi.

Reprezentační trenér Tomáš Konečný vyzdvihl formu Sáblíkové. "Belgičanka Duycková vyhrála před týdnem časovku v Lublani a Martina jí nadělila minutu a půl. Byla naprosto bezkonkurenční," řekl Konečný na svazovém webu. Na loňském MS v Richmondu skončila Duycková v časovce devátá, Sáblíková byla dvanáctá.

Visegrádská 4, cyklistická časovka žen do vrchu (5,4 km/převýšení 441 m) v Karlově Studánce (Bruntálsko):
1. Sáblíková (NowiS Team) 17:08
2. Duycková (Belg.) -1:31
3. Zdráhalová (NowiS Team) -2:37

Reklama

Související témata:
Praděd
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články