Hlavní obsah

Froome bez paliva? To asi nehrozí! Roboty zničí jen koalice, míní Kreuzigerův ředitel

Bern

Přišli o adepta na celkové prvenství. Po odstoupení Španěla Contadora se musel tým Tinkoff rozloučit s nadějí na žlutý dres. Také proto Sean Yates, sportovní ředitel stáje, hodnotí bitvu o triumf v Tour de France pět etap před koncem s nadhledem.

Foto: Jean-paul Pelissier, Reuters

Lídr Tour de France Brit Chris Froome.

Článek

„Froome a jeho tým mají strašnou sílu. Movistar s Quintanou pochopitelně tvrdí, že jsou na řadě Alpy. Můžete tlachat o taktice celý den, ale když nemáte nohy, je všechno marné. A Quintana se ani jednou nedostal do situace, kdy by lídra závodu ohrožoval," říká Yates v rozhovoru pro cyclingnews.

Právě skutečnost, že Sky jede v kompletní sestavě, je podle sportovního ředitele Kreuzigerova týmu Tinkoff zcela zásadní. „Píšou scénář závodu. Samozřejmě může nastat faktor totálního výbuchu, ale nemyslím, že zrovna Froome se octne bez paliva," krčí rameny Yates. „Jediným řešením je spojení sil konkurenčních týmů. Pokud by se dali dohromady Quintana, Aru a možná někdo další, pak mají naději. Ale sólový útok je prakticky nemožný," přemítá Yates.

„Lidé na sociálních sítích naříkají, že sledují roboty ze Sky. Ale ti kluci prostě přijeli vyhrát závod a dělají všechno, co je k tomu zapotřebí. Proto je mnohdy daleko pestřejší Vuelta nebo Giro. V sázce je míň. Tady nejsme na soutěži popularity. Tour je největším závodem světa," připomíná Yates, jak obrovská prestiž a tudíž i sponzorské peníze jsou ve hře.

Reklama

Související témata: