Hlavní obsah

Čtyřnásobný vítěz Tour de France má velké plány. Teď chci vyhrát Vueltu, prohlásil

Praha

Od jeho čtvrtého vítězství na Tour de France uplynulo jen pár dní a Chris Froome už přemýšlí nad dalšími závody, kde by chtěl triumfovat. Teď má v plánu vyhrát španělskou Vueltu a stát se tak teprve třetím mužem v historii, který v jednom roce dokázal ovládnout tyto dva slavné závody. „Vyhrát Tour a Vueltu v jednom roce by bylo naprosto neuvěřitelné,“ prohlásil dvaatřicetiletý cyklista.

Foto: Christian Hartmann, Reuters

Chris Froome.

Článek

Minulou neděli se v Paříži radoval ze čtvrtého vítězství na Tour de France. Chris Froome si ještě ani pořádně nestačil odpočinout a už plánuje, co by chtěl ještě stihnout ve zbytku sezóny. Cíl je jasný. Vyhrát Vueltu. Španělský třítýdenní etapový závod se uskuteční od 19. srpna do 10. září.

„Vuelta je závod, který mám rád,“ uvedl dvaatřicetiletý Froome na webu britského deníku The Telegraph. Britský cyklista ji jel doposud třikrát, v letech 2011, 2014 a 2016 byl těsně pod vrcholem. „Třikrát jsem zde skončil druhý, teď bych ji už chtěl vyhrát,“ prohlásil dvojnásobný olympijský medailista.

„Je to brutální závod, avšak ty tři týdny si užívám. Kdybych vyhrál Tour a Vueltu v jednom roce, bylo by to naprosto neuvěřitelné. Mám teď tuto možnost a rozhodně se pokusím to dokázat,“ vyhlásil útok na prvenství. Pokud by se mu to podařilo, stal by se teprve třetím mužem v historii, který by tyto dva slavné závody ovládl v jednom roce.

Prvním byl francouzský závodník Jacques Anquetil, který Tour a Vueltu vyhrál v roce 1963. Po něm se to povedlo ještě jeho krajanovi Bernardu Hinaultovi v roce 1978. Dvě vítězství v jednom roce jako zatím poslední slavil Španěl Alberto Contador, který v roce 2008 kraloval Giru d´Italia a Vueltě.

Reklama

Související témata: