Hlavní obsah

Ullrich dostal padáka ve stáji T-Mobile

BERLÍN

Německý cyklista Jan Ullrich byl vyhozen ze stáje T-Mobile! Hvězdný kapitán týmu je namočený do dopingového skandálu ve Španělsku a vedení týmu jej proto ani nepustilo na start 93. ročníku Tour de France.

Článek

Od vedení stáje se Ullrich dozvěděl o svém vyhazovu už ve čtvrtek. Dnes v prohlášení uvedl, že rozhodnutí o ukončení smlouvy nehodlá akceptovat. "Velmi zklamaný jsem hlavně z toho, že mi tohle rozhodnutí nikdo nesdělil osobně, ale dostal jsem ho faxem," zlobil se Ullrich. "Po tolika letech solidní spolupráce a mého nasazení pro tým považuji za ostudné, když se mnou někdo takhle jedná."

Jeho manažer Wolfgang Strohband označil výpověď za neopodstatněnou. "Pokud na nejbližší schůzce nedojde k dohodě, Jan Ullrich ji napadne právní cestou," uvedl Strohband. Manažer stáje Olaf Ludwig dnes agentuře SID řekl, že Ullrichovi vypověděl smlouvu na základě doporučení týmových právníků, přestože prý v jezdcově dopingové kauze nejsou zatím známy žádné nové skutečnosti.

O Ullrichově hrozícím vyhazovu se spekulovalo už v minulém týdnu poté, co ve stanovené lhůtě nepředložil důkazy o své nevině v dopingovém skandálu, který vyšetřují španělské úřady. Dlouholetá jednička německého týmu měla letos útočit na svůj druhý triumf v Tour de France, ale krátce před startem mu stáj kvůli dopingovému podezření zastavila činnost.

Vedle slavné Tour přišel Ullrich i o další naplánované starty. Před vypuknutím aféry podepsal smlouvy s pěticí pořadatelů, teď ale všechny exhibiční starty zrušil.

Reklama

Související témata: