Hlavní obsah

Před cestou za tréninkem do tepla König křtil kalendář. Část výtěžku půjde na charitu

Svitavy

Kilometry v druhém domově na Francouzské riviéře polyká od pondělí v rámci tréninku na novou sezónu cyklista Leopold König. Ještě než vyrazil do tepla, pokřtil charitativní kalendář basketbalistů Dekstone Tuři Svitavy pro rok 2018. Dvoumetroví borci shodili dresy a tepláky a před objektiv fotoaparátu se postavili ve slušivých a perfektně ušitých oblecích Yvonne König.

Foto: František Renza

Leopold König uvazuje v rámci křtu kalendáře kravatu za asistentce basketbalistů Bretta Rosebora a Garreta Kerra (vpravo).

Článek
Fotogalerie

Cyklista pyšnící se šestou příčku z italského Gira pokřtil kalendář v duchu fotografií uvázanou kravatou. Závodníkovi, který minulou sezónu prakticky celou zmeškal kvůli zdravotním trablům, asistovali američtí basketbalisté Brett Roseboro a Garret Kerr. Od basketbalistů pak Leopold König převzal dres Turů Svitavy s číslem šest.

„Basketbal jsem zkoušel ve škole, ale díky své postavě, jsem se do něho více nepouštěl. Měl jsem štěstí, že jsem minulý rok na olympiádě v Riu mohl vidět americký Dream Team. To byl obrovský zážitek. Ale moc se mi líbí i hra Svitav," říkal elitní světový cyklista stáje Bora – Hansgrohe, který na všech třech závodech Grand Tour (Tour de France, Giro d´Italia, Vuelta), dokázal dojet v celkovém pořadí v první desítce.

Příběh vzniku kalendáře popsal šéf svitavského klubu Pavel Špaček. „Při zahájení nové sezóny v litomyšlském hotelu Aplaus jsme pro partnery zorganizovali ve spolupráci s firmou Yvonne König módní přehlídku našich hráčů. A tady se zrodil i nápad využít této úspěšné akce a představit Tury ve společenských oblecích sportovní veřejnosti prostřednictvím nafocení charitativního kalendáře. Ve spolupráci s mladou fotografkou z Poličky Simonou Tůmovou vznikl nový nástěnný kalendář. Část z výtěžku prodeje bude klubem věnována záchranné stanici Zelené Vendolí," vysvětlil Špaček.

Focení kalendáře bylo novou zkušeností prakticky pro všechny hráče. A navíc v oblečení, které nenosí zrovna každý den. „Jsme moc rádi, že můžeme pomoct dobré věci. Společenské oblečení mám rád, nicméně si ho na sebe beru párkrát za rok. K nám basketbalistům se více hodí tepláky a mikina. Není snadné se při naší výšce "nasoukat" do podobného oblečení, radši upřednostňuji pohodlnost," dodal rozehrávač svitavských Turů Roman Marko.

Reklama