Hlavní obsah

Otec a syn Hrdličkové skončili na MS v kolové čtvrtí

Dornbirn

Otec a syn Hrdličkové obsadili na mistrovství světa v sálové cyklistice v rakouském Dornbirnu čtvrté místo v turnaji v kolové. V souboji o bronz podlehli Švýcarsku 2:5. Titul získalo po sedmileté přestávce Německo zásluhou bratrů Bernda a Gerharda Mladých, kteří ve finále porazili obhájce posledních čtyř titulů Patricka Schnetzera s Markusem Bröllem z Rakouska 4:3.

Článek

V soutěži krasojezdců Jakub Mašek skončil po jízdě na hranici svého maxima šestý, další český reprezentant Ondřej Hanzlíček byl v premiéře na světovém šampionátu třináctý. Titul mistra světa obhájil Němec Lukas Kohl.

Čeští reprezentanti v kolové po základní části turnaje prohráli s Německem 1:7 a následně porazili Belgii 7:1, což je poslalo do semifinále, ve kterém prohráli s Rakouskem 1:8. V souboji o bronz podlehli Švýcarům Romanu Schneiderovi a Dominiku Planzerovi.

V krasojízdě jednotlivců a dvojic potvrdilo suverénní nadvládu Německo, které získalo všechny tituly i stříbrné medaile. Soutěž ženských dvojic vyhrály sestry Julia a Nadja Thürmerovy, které obhájily loňský titul.

Mistrovství světa v sálové cyklistice v Dorbirnu (Rakousko)
Kolová
Finále:
G. Mlady, B. Mlady (Něm.) - Schnetzer, Bröll (Rak.) 4:3,
o 3. místo:
Schneider, Planzer (Švýc.) - Hrdlička sen., Hrdlička jun. (ČR) 5:2.
Krasojízda
Muži
1. Kohl 202,75
2. Herbst (oba Něm.) 194,03
3. Wong Chi To (Hongkong) 178,51
...6. Mašek (ČR) 169,20
13. Hanzlíček (oba ČR) 139,90.
Ženy
Dvojice:
1. J. Thürmerová, N. Thürmerová 162,44
2. Lena Bringskenová, Lisa Bringskenová (všechny Něm.) 146,30
3. Gamperová, Nägeleová (Švýc.) 123,50.

Reklama