Hlavní obsah

Kozlíková skončila na MS osmnáctá

SAZCBURK

Cyklistka Lada Kozlíková obsadila v závodě žen na mistrovství světa v Salcburku osmnácté místo, když neudržela kontakt s vedoucí skupinou. Titul získala druhá nejmladší žena startovní listiny, devatenáctiletá Marianne Vosová z Nizozemska.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Lada Kozlíková

Článek

Kozlíková dokázala jako jediná z českého kvarteta držet čtyři kola kontakt s nejlepšími, ale pak jí začaly chytat křeče a bylo po nadějích. "Jednu chvíli jsem si myslela, že závod snad ani nedojedu. Naštěstí jsem to nějak rozhýbala. Formu jsem tady měla, doufala jsem, že tam vydržím až do cíle, ale i to osmnácté místo je nakonec celkem slušné," prohlásila svěřenkyně trenéra Usnula. Jejím maximem ze silničního závodu MS tak zůstává 15. místo z Hamiltonu 2003.

V předposledním ze šesti okruhů vyrazila dopředu patnáctičlenná skupina, která si to o medaile rozdala ve spurtu. Nejvíce sil měla Vosová, pro kterou jde jen letos už o třetí titul. V lednu vyhrála v Zeddamu mistrovství světa v cyklokrosu, v létě mistrovství Evropy na silnici a v sobotu zakončila sezónu parádní tečkou.

"Nikdy by mě nenapadlo, že můžu tak snadno vyhrát spurt. Byly tam těžké soupeřky. Ale na druhou stranu jsem tušila, že když se skupina neroztrhá, nejsem bez šancí," přiznala nizozemská šampiónka. "Je moc dobrá, ale na zlato jsem s ním nepočítala. Spíš jsem věřila Němce Worrackové, která nakonec skončila druhá," řekla Kozlíková, která se hned po závodě vracela domů. příští týden jí čeká na silnici kritérium v Rakousku a pak už se začne chystat na dráhovou sezónu.

Výsledky (132,6 km): 1. Vosová (Niz.) 3:20:26, 2. Worracková (Něm.), 3. Cookeová (Brit.), 4. Canteleová (It.), 5. Doppmannová (Švýc.) všechny stejný čas, ... 18. Kozlíková +2:07, 69. Hubená +5:55, 87. Růžičková +24:06, 91. Havlíková (všechny ČR) +1 kolo.

Reklama