Hlavní obsah

Cyklokrosař Mlynář se chce dostat na olympiádu

Mezi bikery na horských kolech si chce odskočit letošní suverén domácí cyklokrosové scény Zdeněk Mlynář. Český reprezentant sní o tom, že se za řidítky MTB probojuje až na olympiádu v Pekingu. "Vím, že jsem s naší bikovou špičkou schopen závodit," říká Mlynář v rozhovoru pro Právo.

Foto: www.spartacycling.aktualne.cz

Zdeněk Mlynář

Článek

V domácím pelotonu jste mezi cyklokrosaři neporažen, vyhrál jste všechny závody Budvar cupu. Potvrdíte to v sobotu při Světovém poháru v Táboře? Rád bych, těším se tam. Trať mi sedí a rád bych se porval o stupně vítězů. Na prvních dvou závodech Světového poháru jsem se přesvědčil, že se dá jezdit i s těmi nejlepšími.

Ale na stupně vítězů jste se v Aigle ani Kalmhoutu nedostal. Na prvním svěťáku ve Švýcarsku jsem startoval zezadu a dojel jsem sedmý. Teď v Belgii jsem měl k bedně blízko, jenže jsem měl dvakrát defekt a bylo po nadějích. Chce to i štěstí a co nejlepší start. Snad se to v Táboře sejde.

Na domácích pohárových závodech nestartuje kompletní česká špička a máte trochu ulehčenou roli...To přece není můj problém, že tady všichni nestartují. Vyhrál jsem všech pět závodů a byl bych hloupý, kdybych doma nezávodil. Získávám body do světového žebříčku a nemusím nikam jezdit. Mám tady fanoušky, sponzory a můžu je potěšit. Budvar cup chci samozřejmě vyhrát celkově, rád bych k tomu přidal i vítězství v jednom ze závodů Světového poháru nebo Superprestige. Ale už teď můžu sezónu hodnotit jako velice úspěšnou.

Čemu přičítáte tak skvělý vstup do sezóny?Dobře jsem si otestoval formu při závodech horských kol a na rozdíl od minulých let jsem už tolik nezávodil na silnici. Skončil jsem s ní v červnu po mistrovství republiky. Pak už jsem se zaměřil na biky a cyklokrosovou přípravu. Věděl jsem, že mám dobrou formu.

Silnice už je pro vás minulostí?V podstatě ano, chci se naplno vrhnout na sezónu horských kol v týmu Max Cursor. Nějaký silniční závod možná pojedu jen v rámci přípravy. V terénu mě to baví víc než na silnici. Navíc tam vidím větší šanci prosadit se, chci vyhrávat.

Nezní to trochu odvážně, když jste se horským kolům tolik nevěnoval?Věřím si. Vím, že jsem s naší bikovou špičkou schopen závodit. Počítám, že objedu evropskou část Světového poháru a chci se dostat do reprezentace.

Myslíte vysoko? Sníte třeba o olympiádě v Pekingu? To je sen každého sportovce a já se chci o Peking porvat. Záleží jen na mně, jak se s tím vypořádám.

Reklama