Hlavní obsah

Je to záhul, hodnotí svůj program v Baku plavkyně Seemanová

Plavkyně Barbora Seemanová je v patnácti letech nejmladší členkou české výpravy na Evropských hrách v Baku. Přesto se čtvrtým místem na kraulové stovce postarala o zatím nejlepší český výsledek v bazénu na hrách, které jsou pro plavce juniorským mistrovství Evropy. Akci u Kaspického moře si užívá, i když má hodně náročný program.

Foto: David Taneček, ČTK

Česká plavkyně Barbora Seemanová.

Článek

"Vlastně jen spím, jím, odpočívám. A když je čas, tak se jdu vyplavat. Je to záhul," řekla Seemanová, která dnes postoupila do finále i na 200 metrů. V pátek ji čeká také padesátka.

"Evropské hry jsou první velká akce, na které startuji. Jsou to obrovské zkušenosti, které získávám do dalších závodů. Je to úžasná akce a jsem ráda, že tu mohu být," podotkla členka Motorletu Praha.

Talentovaná plavkyně si v Baku vyzkoušela i to, jaké je to dostat se do kontaktu s médii. A zvládá to dobře. "Většinou mám problémy s mluvením. Teď jsem ale šťastná, tak to jde," smála se Seemanová. "Je to taky nová zkušenost. Předtím jsem s novináři mluvila jen jednou, když mi bylo asi dvanáct. A bylo to strašné. Teď už je to snad lepší," uvedla.

Pro řadu sportovců jsou Evropské hry testem na olympijské hry v Riu de Janeiro, na které by se rádi za rok dostali. Pro Seemanovou i s ohledem na její věk ne. Tak daleko nemyslí. Nepřemýšlí zatím ani o olympiádě v roce 2020 v Tokiu. "Na olympiádu by chtěl každý, ale na to já nemyslím. Snažím se zlepšovat a uvidíme, jak to dopadne," řekla.

Reklama