Hlavní obsah

Fowler rozjel dobře PGA Championship, Woods doháněl špatný úvod

St. Louis

Americký golfista Rickie Fowler rozjel dobře PGA Championship a naznačil, že přišel jeho čas získat první major titul. Úvodní den v St. Louis zahrál pět ran pod par a v rozehraném 1. kole byl v čele. Američan Tiger Woods na prvních dvou jamkách chyboval a nakonec došel v paru.

Foto: Kyle Terada, Reuters

Americký golfista Rickie Fowler na PGA Championship.

Článek

Fowler začal na hřišti Bellerive rozvážněji, po prvních devíti jamkách měl ránu pod par, ale v druhé polovině kola přidal čtyři birdie. "Jsem samozřejmě spokojený, ale turnaj se nevyhrává ve čtvrtek," řekl devětadvacetiletý Američan, který už třikrát skončil na turnaji kategorie major druhý, naposledy letos na Masters.

Na děleném druhém místě jsou zatím o dvě rány zpět i vítěz PGA Championship z roku 2015 Jason Day z Austrálie nebo Stewart Cink z USA.

Woods vstoupil do turnaje mizerně. Na první jamce zapsal bogey, na druhé trefil druhou ranou vodu a bylo z toho double bogey. Viditelnou počáteční frustraci ale dokázal zahnat a nakonec se dostal na par. Stejně na tom je i další z favoritů Rory McIlroy ze Severního Irska, Američan Justin Thomas je na -1.

První hráč světa a jeden z adeptů na titul Dustin Johnson byl ve 22:00 SELČ ještě na hřišti. Američan měl za sebou šest jamek a po bogey a birdie šel v paru.

Reklama