Hlavní obsah

Golfisté zvolili Woodse poosmé nejlepším hráčem americké PGA Tour

THOUSAND PAKS

Golfová jednička Tiger Woods získal už poosmé cenu pro nejlepšího hráče na okruhu americké PGA. O majiteli Trofeje Jacka Nicklause rozhodují hlasy samotných golfistů. Cena se uděluje od roku 1990 a nikdo jiný ji nezískal více než dvakrát.

Foto: ČTK

Tiger Woods

Článek

Woods letos vyhrál osm turnajů, z toho šest za sebou, přestože se vyrovnával se smrtí svého otce Earla. Po jeho úmrtí dva měsíce nehrál žádnou soutěž.

"Nejtěžší pro mě bylo hrát golf. Lidé obvykle chodí do práce, aby se vyrovnali s takovou ztrátou, ale já jsem právě tam na tátu myslel. Přivedl mě ke golfu, dal mi na hřišti spoustu životních lekcí. Když jsem se vrátil, pracoval jsem na svých základech, ty jsem se naučil od táty," uvedl Američan.

Woods díky bezmála deseti milionům dolarů z odměn získal i Cenu Arnolda Palmera pro nejlépe vydělávajícího golfistu, navíc si za průměr 68,11 úderu na kolo odnesl Cenu Byrona Nelsona. K ní je potřeba za rok odehrát alespoň padesát kol a Woods jich absolvoval 55.

Nováčkem roku se stal Jihoafričan Trevor Immelman, který v červenci porazil Woodse a vyhrál turnaj v Lemontu. Ve finančním žebříčku skončil s více než 3,8 miliónu dolarů na sedmé příčce, víc peněz dosud žádný nováček nevydělal.

Reklama