Hlavní obsah

Golfista Kisner po roce finále zvládl a stal se králem jamkovky

Austin/Praha

Před rokem odešel golfista Kevin Kisner z finále jamkové hry poražen, ale letos boj o titul zvládl a získal třetí titul na PGA Tour a první z kategorie World Golf Championships. V americkém finále v texaském Austinu porazil Matta Kuchara a o vítězství rozhodl po šestnácti jamkách.

Foto: Eric Gay, ČTK/AP

Před rokem odešel golfista Kevin Kisner z finále jamkové hry poražen, ale letos boj o titul zvládl a získal třetí titul na PGA Tour a první z kategorie World Golf Championships.

Článek

Loni Kisner nestačil v rozhodujícím utkání na krajana Bubbu Watsona, s kterým prohrál už po dvanácti jamkách, ale poučen tentokrát zápas zvládl. "A jsem šampion," radoval se pětatřicetiletý Kisner. "Loni jsem byl před finále zrychlený a neklidný, teď jsem si dal v klidu sprchu, nikam nespěchal a hrál jistě."

V duelu o trofej vedl nad Kucharem od první jamky, soupeř sice po páté a deváté jamce srovnal, ale od desáté už Kisner náskok jen zvyšoval. "Ani jeden z nás nehrál svůj nejlepší golf, ale já celý týden výborně drivoval," uvedl Kisner.

Do turnaje Kisner vstoupil prohrou ve skupině s Angličanem Ianem Poulterem, ale pak už jen vítězil. Zdolal krajany Tonyho Finauea a Keitha Mitchella, v osmifinále si poradil s Číňanem Li Chao-tchungem, ve čtvrtfinále přešel přes Jihoafričana Louise Oosthuizena a v semifinále vyřadil Itala Francesca Molinariho.

Loňský hrdina Ryder Cupu Molinari skončil třetí po výhře nad Dánem Lucasem Bjerregaardem, čtvrtfinálovým přemožitelem Tigera Woodse.

Golfový turnaj Dell Match Play ve hře na jamky soutěže World Golf Championships (dotace 10,25 mil. dolarů):
Finále: Kisner - Kuchar (oba USA) 3/2,
o 3. místo: F. Molinari (It.) - Bjerregaard (Dán.) 4/2.

Reklama