Hlavní obsah

Italští golfisté museli v Ománu do karantény, na turnaji hrají

Maskat

Italští golfisté Lorenzo Gagli a Edoardo Molinari museli den před startem turnaje v Ománu do karantény, na tamním podniku European Tour, který dnes začal, však startovat mohou. Oba hráči byli izolováni z obav před šířením nového typu koronaviru, testy následně ukázaly, že nakaženi nejsou.

Foto: Arturo Rodriguez, ČTK/AP

Italští golfisté Lorenzo Gagli a Edoardo Molinari museli v Ománu do karantény a měli přijít o start na tamním turnaji European Tour. Nakonec ale pořadatelé ustoupili.

Článek

Gagli italskému listu La Nazione řekl, že ho oficiální lékař European Tour poslal do pokoje ve středu ze snídaně. Molinari, který byl jeho spolubydlícím, musel do jiného pokoje. Gagli vykazující příznaky chřipky se podrobil testu, jehož výsledky měly být známy až po dvou dnech. Lékaři mu zároveň nařídili, aby zůstal v pokoji do příští středy, takže by teoreticky nestihl ani následující turnaj v Kataru. Nakonec ale výsledky už ve čtvrtek ukázaly, že nakažen není.

"Je to nevysvětlitelné rozhodnutí," zlobil se Gagli. "Vyloučeni z turnaje jsme byli jen my dva, ale já jsem přitom v Maskatu od neděle a během minulých dnů jsem byl v posilovně s tucty jiných hráčů. Jedl jsem s nimi a cestoval s nimi autobusem. Pokud hrozí nákaza, tak měli izolovat desítky golfistů a zrušit turnaj," uvedl čtyřiatřicetiletý rodák z Florencie ještě předtím, než byl do turnaje společně s Molinarim zařazen.

Gagli řekl, že on i Molinari, starší bratr vítěze British Open 2018 Francesca, vyřazením ze soutěže utrpěli vážné finanční škody. "Přitom se cítím dobře. Jen jsem nachlazený," uvedl. Nakonec doplní jiných pět italských golfistů, kteří Oman Open zahájili už dopoledne.

Itálie je nejhůře postiženou zemí koronavirem mimo Asii. Na Apeninském ostrově je potvrzených 470 nakažených a 12 úmrtí.

Reklama