Hlavní obsah

Držte se raději golfu

Golf a zajímavosti ze světa: Adamu Scottovi se vymstila surfařská vášeň, Colin Montgomerie málem přišel o řidičák a Ernie Els si přilepšuje vlastní restaurací.

Článek

Adam Scott si v neděli bizarně poranil koleno, které se mu otočilo, když sestupoval ze surfařského prkna na mělčinu. Turnaj Australian PGA Championship, jenž začíná ve čtvrtek, tak přišel o 17. hráče světového žebříčku a jednu z největších atrakcí jinak skomírajícího australského turné. Zranění podle Scottova manažera ale není vážné, hráč se má už příští týden objevit na Australian Open.

Colin Montgomerie dostal pokutu 835 liber a přišel o tři body za překročení rychlosti, když v březnu jel se svým vozem Bentley kolem Londýna rychlostí 70 mil za hodinu a nedodržel čtyřicítku. Skotovi hrozilo, že kvůli třetímu „rychlostnímu“ přestupku za poslední roky přijde o řidičák, z čehož ho ale vysekal jeho právník. „Doufáme, že vás tu už neuvidíme,“ citoval deník Telegraph soudce. „Neuvědomil jsem si, kolik jedu, to auto je tak rychlé…,“ hájil se Monty.

Ernie Els otevřel na dálku v jihoafrickém Stellenboschi vlastní restauraci stylově pojmenovanou „Big Easy“.  „Skvělá vína, fantastická jídla, francouzský vliv a důraz na nejlepší a nejčerstvější suroviny,“ charakterizoval Jihoafričan na své internetové stránce podnik, který přidal do portfolia zahrnující stavbu hřišť, výrobu vína a cesty na safari. V době otevření byl ale Els úplně jinde, ve svém novém domově ve West Palm Beach na Floridě.

Reklama