Hlavní obsah

Woods si nepolepšil, ztrácí sedm ran

Chad Campbell a Kenny Perry vedou Masters v jeho polovině se skóre -9. Tiger Woods obešel druhé kolo jen v paru a na lídry ztrácí už sedm ran.

Článek

Golf na Augusta National ztížil v pátek silný vítr. Kolem dne se stalo 65 ran Anthonyho Kima s rekordním počtem 11 birdie (a také dvěma bogey a jedním double). Mladý Američan s celkovými 4 pod par dělí šestou příčku, např. se Sergiem Garcíou, který hrál 67 i díky třem birdie na posledních čtyřech jamkách.

Za vedoucími Campbellem (65–70) a Perrym (68–67), který zůstal bez bogey, je o ránu zpět Angel Cabrera (68–68).

Světová jednička Tiger Woods po čtvrtečních 70 ranách zahrál vlažných 72, když stejně jako v prvním kole předvedl na poslední jamce bogey.

S Woodsem na celkových –2 jsou také veterán Sandy Lyle (zahrál pět birdie v řadě) a vítěz posledních dvou majorů Padraig Harrington, který si připsal trestnou ránu za to, že se mu vlivem větru pohnul míč na greenu patnácté jamky, když měl založený patr. O ránu lépe je na tom Phil Mickelson, který měl na posledních sedmi jamkách eagle a tři birdie.

Cut se stanovil na +1, prošlo jím padesát hráčů, nikoli však např. Ernie Els, Retief Goosen, Adam Scott, Fred Couples, José María Olazábal (všichni +2). Na +3 skončili před víkendem Greg Norman nebo Robert Karlsson, na +6 předloňský vítěz Zach Johnson nebo Bernhard Langer.

Své poslední Masters zakončil výsledkem 83 jeho trojnásobný vítěz, 73letý Gary Player.

Reklama