Hlavní obsah

Golfista Hughes vede po životním kole turnaj v Cromwellu

Cromwell

Třetí turnaj PGA Tour po koronavirové pauze vede v Cromwellu kanadský golfista Mackenzie Hughes díky nejlepšímu kolu v kariéře. Až 158. hráč světového žebříčku obešel hřiště na 60 ran a se skóre -10 má náskok tří úderů na trojici soupeřů včetně světové jedničky Roryho McIlroye ze Severního Irska.

Foto: Frank Franklin II, ČTK/AP

Kanadský golfista Mackenzie Hughes v Cromwellu.

Článek

Hughes předvedl ve čtvrtek na Travelers Championship deset birdie, v první devítce čtyři a ve druhé šest. Šanci měl i na pokoření hranice 60 úderů, což se zatím na okruhu povedlo deseti hráčům, ale na poslední jamce o ni přišel. Právě na tomto hřišti TPC River Highlands zahrál Američan Jim Furyk v roce 2016 zatím rekordní výkon PGA Tour 58 ran.

Turnaj v Cromwellu přišel ještě před začátkem o několik hráčů světové špičky kvůli covidu-19. Čtyřka žebříčku Brooks Koepka či Graeme McDowell odstoupili kvůli tomu, že se nakazili jejich caddie. Světová pětka a vítěz předchozího turnaje v Hilton Head Webb Simpson zase oznámil pozitivní test u člena rodiny.

"Moje testy byly všechny negativní, ale cítím odpovědnost postarat se o rodinu a ochránit kluky ve startovním poli," řekl Simpson předtím, než zamířil domů do karantény. Z hráčů na okruhu PGA mají koronavirus Nick Watney, Cameron Champ a Denny McCarthy, u kterého byla nákaza objevena dnes v průběhu turnaje v Cromwellu.

Sedmadvacetiletý Američan proto okamžitě odstoupil z turnaje a podle pravidel PGA ho čeká desetidenní karanténa.

Reklama