Hlavní obsah

Golfový turnaj v Detroitu vede i díky zmrzlinářskému vozu Wolff

Detroit

Jednadvacetiletý Američan Matthew Wolff se po třetím kole dostal do čela turnaje PGA Tour v Detroitu a útočí na druhý titul v kariéře. K dobru má na nejbližší soupeře tři rány a pokud dnes náskok udrží, stane se druhým nejmladším dvojnásobným vítězem na okruhu po legendárním krajanovi Tigeru Woodsovi. Tomu se to povedlo ve věku 20 let a devět měsíců.

Foto: Brian Spurlock, Reuters

Americký golfista Matthew Wolff během třetího kola turnaje Rocket Mortgage Classic v Detroitu.

Článek

Wolff na Rocket Mortgage Classic zapsal v sobotu stejně jako o den dříve osm ran pod par, zahrál eagle, devět birdie a tři bogey. Na první příčku se probojoval ze třetí a skóre má -19. K životnímu výsledku mu pomohl zmrzlinářský vůz.

"Jezdí okolo a pokaždé, když jsem ho slyšel, zahrál jsem birdie. Ta jeho melodie mi pomohla uklidnit hlavu a nepřemýšlet o rychlosti nebo dráze," řekl Wolff. Premiérovou trofej z PGA Tour má z loňského července, kdy coby dvacetiletý při teprve třetím startu vyhrál 3M Open v Minnesotě.

O druhou pozici se za Wolffem dělí světová desítka Bryson DeChambeau a další Američan Ryan Armour. Hlavní favorit Webb Simpson, jenž v polovině turnaj vedl, zahrál jen ránu pod par a propadl se na dělené osmé místo se skóre -13.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články