Hlavní obsah

Woods na prvním turnaji po pauze může překonat Sneada

První turnaj po koronavirové pauze odehraje tento týden golfová hvězda Tiger Woods. Na Memorialu v americkém Dublinu může někdejší dlouholetá světová jednička rovnou vytvořit rekordní zápis. Čtyřiačtyřicetiletý americký hráč bude útočit na 83. vítězství na PGA Tour, kterým by překonal Sama Sneada.

Foto: Ian Walton, Reuters

Tiger Woods odehraje první turnaj po koronavirové pauze

Článek

"Není důvod, proč by se to nemohlo povést tenhle týden. Pokaždé jdu do turnaje s tím, že chci vyhrát," uvedl Woods, jenž si zahraje první soutěž od únorového Genesis Invitational v Pacific Palisades, kde skončil poslední mezi hráči, kteří prošli cutem.

Populární hráč, který je od začátku kariéry pod drobnohledem při každém kroku na hřišti, si bude muset zvyknout na absenci diváků a jejich reakcí. "Nikdo nebude křičet, hulákat. Jenom dodržování odstupů. Žádné podávání rukou. Nic, co by člověka nabíjelo energií. Je to tichý a jiný svět," konstatoval vítěz 15 majorů.

Woods, jenž má z Memorialu rekordních pět titulů, půjde ve skupince s dalšími hvězdami Brooksem Koepkou a prvním hráčem světa Rorym McIlroyem.

Snead, jehož rekord může překonat, nasbíral 82 vítězství na okruhu PGA v letech 1936 až 1965. Woods v prestižním seriálu startuje od roku 1996 a bilanci legendárního krajana vyrovnal loni v říjnu v japonské Čibě.

Reklama