Hlavní obsah

Golfistka Spilková v Sylvanii nenavázala na postup z Toleda

Pro golfistku Kláru Spilkovou skončil turnaj LPGA Tour v Sylvanii po druhém kole. Česká hráčka se během druhého dne Marathon Classic sice zlepšila, zahrála dvě rány pod par, ale s celkovým skóre +2 o ránu neprošla cutem a dělí se o 81. místo. V čele je Lydia Koová z Nového Zélandu.

Foto: Anna Krčmářová

Klára Spilková, česká golfová jednička.

Článek

Pětadvacetiletá Spilková začala druhé kolo z desáté jamky a na čtyřparové jedenáctce udělala bogey. Skórovat začala na své druhé devítce dne a zapsala tři birde, z toho dvě na tříparech, ale na postup na rozdíl od minulého týdne v Toledu nedosáhla.

Nyní se Spilková z USA přesune do Skotska, kde budou golfistky hrát Ladies Scottish Open u Aberdeenu a následně major British Open v Troonu od 20. do 23. srpna.

Foto: Gene J. Puskar, ČTK/AP

Lydia Koová z Nového Zélandu v Sylvanii zatím vede

Koová má v Sylvanii třináct ran pod par a vede o ránu před Angličankou Jodi Ewartovou Shadoffovou, která ve druhém kole zahrála osm birdie.

PGA Championship vede Číňan Li Chao-tchung

Čínský golfista Li Chao-tchung se díky druhému bezchybnému kolu s pěticí birdie dostal v polovině majoru PGA Championship do překvapivého vedení. Celkově má v San Franciscu osm ran pod par a náskok dvou na šestici soupeřů, mezi nimiž je i americký obhájce titulu Brooks Koepka, jehož však trápí problémy s kyčlí. Tiger Woods si naopak pohoršil a je čtyřiačtyřicátý.

Li Chao-tchungovi se letos zatím moc nedařilo, ale na hřišti TPC Harding Park v pátek předvedl jistou hru. "Dlouho jsem ani nevěděl, jestli tady budu hrát a teď vedu," řekl Číňan, jenž skončil před třemi lety třetí na majoru The Open.

Foto: Charlie Riedel, ČTK/AP

Čínský golfista Li Chao-tchung

Koepka drží šanci na třetí titul v řadě na PGA Championship, a to i přes bolavou kyčel. Na hřišti byl třikrát ošetřován. "Vzbudil jsem se a byl trochu tuhý, ale není třeba se ničeho bát. Ke konci kola se to uvolnilo a bylo lepší," ujistil.

Lídr po prvním dni Jason Day přišel o dělené první místo s Číňanem po double bogey na dvanáctce. Australan je tak ve skupině dělící se o druhou příčku. Na ni se dotáhl výborným kolem za -6 Angličan Tommy Fleetwood.

Foto: Charlie Riedel, ČTK/AP

Čínský golfista Li Chao-tchung

Woods se trápí

Patnáctinásobný vítěz majorů Woods se druhý den trápil. Nemohl se v chladnějším odpoledni srovnat s greeny. "Vypadaly rychlejší než byly," řekl slavný Američan. Zahrál dvě rány nad par, celkově je v paru a na děleném 44. místě.

PGA Championship, golfový turnaj kategorie major v San Franciscu (dotace 11 milionu dolarů, par 70) - po 2. kole:
1. Li Chao-tchung (Čína) 132 (67+65),
2.-7. Koepka (USA) 134 (66+68),
2.-7. Berger (USA) 134 (67+67),
2.-7. Day (Austr.) 134 (65+69),
2.-7. Fleetwood (Angl.) 134 (70+64),
2.-7. Rose (Angl.) 134 (66+68)
2.-7. Lorenzo-Vera (Fr.) 134 (66+68)

Reklama

Související témata: