Hlavní obsah

Woods na čas přerušuje svou kariéru, po skandálech se chce věnovat rodině

Nejlepší světový golfista Tiger Woods přeruší na zatím neupřesněnou dobu svou profesionální kariéru, aby se mohl více věnovat rodině a pokusil se zachránit manželství. Woods o tom informoval na svých webových stránkách. O slavném americkém sportovci se v poslední době psalo hlavně v souvislosti s jeho mimomanželskými aférami.

Foto: Shaun Best, Reuters

Americký golfista Tiger Woods se svou manželkou Elin Nordegrenovou

Článek

"Jsem si hluboce vědom zklamání a zranění, které moje nevěra způsobila mnoha lidem, hlavně mé ženě a dětem. ... Možná nebude možné napravit škodu, kterou jsem udělal, ale pokusím se," napsal Woods. "Po velkém zkoumání sebe sama jsem se rozhodl pro časově nevymezenou přestávku od profesionálního golfu. Potřebuji soustředit svou pozornost na to, abych byl lepší manžel, otec a člověk," dodal.

Třiatřicetiletý Woods před dvěma týdny v noci havaroval nedaleko svého domu a jeho podivná dopravní nehoda spustila lavinu spekulací. Posléze se ukázalo, že nejlépe placený sportovec světa byl nevěrný své manželce Elin, s kterou má dvě děti. Podle amerických médií se v uplynulých letech zapletl s několika ženami.

Většinu soupeřů Woodsovo rozhodnutí překvapilo

Vítěz 14 turnajů kategorie major chyběl i na startu letošní sezóny, kdy se zotavoval po operaci kolena. Celkem kvůli ní nehrál osm měsíců a televizní sledovanost golfových turnajů bez něj o polovinu klesla. Přesto vedení PGA Woodse podpořilo. "Jeho priority lze snadno pochopit. Budeme respektovat a ctít jeho soukromí a těšíme se na okamžik, až se rozhodne k návratu," uvedl komisionář PGA Tour Tim Finchem.

Většinu soupeřů rozhodnutí světové jedničky o přerušení kariéry, které si podle některých zdrojů vynutila Woodsova manželka, značně překvapilo. "Nečekal jsem to. Není to dobrá zpráva, ale jsem si jistý, že to dokáže vyřešit," řekl Australan Geoff Ogilvy.

Woods se od incidentu neobjevil na veřejnosti a nechtěl mluvit ani se svým kamarádem Johnem Dalym. "Doufám, že se brzy vrátí. Říká se, že nikdo není větší než golf sám. Ale Tiger je," prohlásil kontroverzní golfista, který má za sebou čtyři manželství s poměrně bouřlivým průběhem. "Prostě se snaží zachránit vztah, ale s tím měl podle mě přijít trochu dřív," dodal Daly.

Někteří Woodsovi sponzoři po propuknutí aféry stáhli jeho fotografii ze svých webových stránek, ale většina za ním dál stojí. "Je to jeden z nejlepších golfistů na světě a jeden z největších sportovců své doby. Těšíme se na jeho návrat," uvedla v pátek firma Nike. Naopak společnost Gillette v sobotu oznámila, že Woodsovu roli v reklamě omezí.

Reklama

Související témata: