Hlavní obsah

McIlroy je připraven odjet z turnaje, aby mohl být u porodu. Höjgaard už slaví

New York

Golfista Rory McIlroy, který usiluje o vítězství na turnaji PGA Tour BMW Championship, je připraven okamžitě odjet z turnaje, aby mohl být u manželčina porodu. Vítěz čtyř majorů, který se v Olympia Fields po třech kolech dělí o šesté místo, očekává narození prvního dítěte každým dnem. Výhru už slaví devatenáctiletý dánský golfista Rasmus Höjgaard, který triumfoval na European Tour. V posledním kole Wales Open zlikvidoval manko pěti ran na čelo a v rozstřelu porazil na druhé přidané jamce Jihoafričana Justina Walterse.

Foto: Brian Spurlock, Reuters

Severoirský golfista Rory McIlroy odpaluje na turnaji PGA Tour BMW Championship.

Článek

"V poslední době se příliš nekoncentruju," řekl jednatřicetiletý rodák ze Severního Irska. Dodal, že už více než týden čeká na telefonát z domova a že by klidně odstoupil i z finálového kola posledního turnaje sezony v Atlantě.

"Ještě budu hrát na spoustě Tour Championship, zatímco narození prvního dítěte je jen jednou. To trumfne všechno," prohlásil McIlroy, který obhajuje prvenství v celkovém hodnocení FedEx Cupu.

Höjgaard má druhý titul z European Tour

Höjgaard navázal na triumf na Mauritius Open z loňského prosince a stal se teprve druhým teenagerem, který vyhrál dva turnaje European Tour. Napodobil Itala Mattea Manassera.

O třetí místo se podělili bývalý první hráč světa a vítěz dvou majorů Němec Martin Kaymer a Francouz Benjamin Hebert, kteří zaostali o jednu ránu.

Reklama

Související témata: