Hlavní obsah

České golfistky se v Praze do desítky nevešly, vyhrála Koivistová

Praha

České golfistky se do elitní desítky na turnaji druhého nejvyššího evropského okruhu LET Access Series na hřišti Prague City Golf na Zbraslavi nedostaly. Nejlépe na Amundi Czech Ladies Challenge skončily amatérky Sára Kousková, Patricie Macková a Agáta Vahalová na děleném dvanáctém místě. Z prvního vítězství kariéry se díky devíti ranám pod par radovala Finka Tiia Koivistová.

Foto: Sport.cz

Golf - ilustrační foto.

Článek

Kousková, Macková a Vahalová měly shodně po třech kolech tři rány nad par. "Skvěle jsem turnaj začala, pak přišel horší den a závěr byl zase trochu proměnlivý. Chyby mě stály lepší umístění," hodnotila Kousková v tiskové zprávě.

Po dvou dnech byla čtvrtá profesionálka Lucie Hinnerová a útočila na nejlepší výsledek kariéry, ale závěrečné kolo nezvládla. Chybovala, zahrála +7, dohromady si tak pohoršila na +4 a jako amatérka Barbora Bujáková byla na 16. místě. "Možná jsem moc chtěla, příliš tlačila a nebyla jsem tak uvolněná," řekla Hinnerová.

Koivistová ztrácela před finále na vedoucí Caru Gainerovou dvě rány, ale v pátek zahrála i díky eaglu čtyři rány pod par a Angličanku o dvě rány předstihla. "Dosud jsem nikdy nevyhrála jako amatérka ani jako profesionálka. Ten pocit je úžasný," řekla šestadvacetiletá Finka. Za titul získala šek na šest tisíc eur.

Nejlepší amatérkou turnaje se stala Rakušanka Emma Spitzová, která obsadila čtvrtou pozici se skóre -4. Jen šest hráček ze 77 startujících se v konečném hodnocení dostalo pod par hřiště.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články