Hlavní obsah

Golfová jednička Johnson po covidu nebude hrát v Sherwoodu

Thousand Oaks

Lídr světového žebříčku golfistů Dustin Johnson se po onemocnění koronavirem rozhodl pro pauzu a nebude hrát v tomto týdnu turnaj PGA Tour v Thousand Oaks. Byť má právě v tomto kalifornském klubu Sherwood svoji základnu, necítí se připravený na návrat. Ten plánuje šestatřicetiletý Američan až za dva týdny.

Foto: Sport.cz

Americký golfista Dustin Johnson.

Článek

"Bohužel Dustin se rozhodl vzdát účasti na Zozo Championship. I když už se cítí mnohem lépe, pořád mu chybí energie a vyhodnotil to, že bude lepší počkat a pokračovat až v Houstonu," oznámil Johnsonův agent David Winkle. Turnaj v Thousand Oaks začne ve čtvrtek, na Houston Open se golfisté představí od 5. listopadu.

Johnson kvůli pozitivnímu testu na covid-19 přišel o turnaj CJ Cup v Las Vegas v minulém týdnu a po desetidenní karanténě se mohl na okruh vrátit. Naposledy hrál koncem září na US Open, kde obsadil šesté místo. Za sebou má mimořádně úspěšný rok. Poprvé ovládl celkové pořadí lukrativního FedEx Cupu, vyhrál tři turnaje a vrátil se do čela žebříčku. Nedávno byl podruhé vyhlášen nejlepším hráčem roku na PGA Tour.

Reklama

Související témata: