Hlavní obsah

Jessica Korda má kartu na LPGA Tour

PRAHA

Dva měsíce před svými osmnáctinami dosáhla Jessica Korda na vytouženou metu. Druhým místem v kvalifikaci získala kartu na LPGA Tour 2011. V příští sezoně tak může hrát golf s nejlepšími ženami na světě.

Foto: Matt Sullivan, Reuters

Golfistka Jessica Korda vybojovala kartu na LPGA Tour.

Článek

Snový rok 2010 zakončila Jessica Korda tím nejdůležitějším výsledkem. Postupem z kvalifikace na LPGA Tour. A dokonce z druhého místa, když kartu zajišťovalo umístění v top 20.

Celkem Korda zahrála -5 (72-72-66-69-76), když o ránu lepší byla pouze 24letá Korejka Aree Song s -6 (67-72-71-71-73), druhá z Kraft Nabisco Championship 2004.

Dcera bývalého tenisty Petra Kordy se mohla stát druhou amatérskou vítězkou kvalifikace o LPGA po Paule Creamer, která to dokázala v roce 2004, ale důležitější bylo vědomí před finále, že karta je v kapse. Navíc toho dosáhla jako jediná mezi startujícími amatérkami.

Nezapomenutelná sezona

Letos Korda za USA vyhrála amatérský Curtis Cup i Copas de las Americas. Byla druhá na amatérském mistrovství USA. Vyhrála South Atlantic Amateur s rekordním kolem za 62 ran. Postoupila z kvalifikace na Futures Tour, kterou měla jako pojistku, kdyby snad nevyšla LPGA. Hrála profesionální majory Kraft Nabisco Championship i US Open.

Díky umístění v top 20 má Korda nejvyšší prioritu mezi kvalifikantkami a dostane se do všech turnajů s plným obsazením 144 hráčkami. Vzhledem k tomu, že jí osmnáct bude až v únoru, musí vzhledem k členství v LPGA požádat o věkovou výjimku, což by ale neměl být problém.

A samozřejmě se musí vzdát amatérského statusu a přestoupit k profesionálkám.

Čekání na birdie

Kvalifikace se hrála na dvou hřištích LPGA International v Daytona Beach na Floridě, kde série sídlí. V prvních dvou kolech Korda zahrála dvakrát par 72.

"Čekala jsem, až tam začnou padat birdie," řekla Korda po pátečním třetím kole, v němž na výsledek 66 na hřišti Legends obklopeném stromy předvedla šest birdie, z toho pět na druhé devítce, a žádné bogey.

"První dvě kola mi pomohla se zklidnit a čím víc turnaje se odehrálo, tím byl pocit lepší," dodala Korda. Dobrý pocit s putterem jí vydržel také v sobotu, kdy si na otevřenějším hřišti Champions zapsala 69 (-3) s pěti birdie a dvěma bogey.

Ve finále na Legends už došly síly, ale ani výsledek 76 s šesti bogey a dvěma birdie nic nezměnil na tom, že Jessica Korda může v roce 2011 hrát plný program na LPGA!

Kompletní výsledky kvalifikace o LPGA najdete zde

Reklama