Hlavní obsah

Bahrajn se hraje bez bunkerů!

Golf na European Tour zažívá při premiéře série v Bahrajnu kuriozitu. Turnaj na hřišti s designem Colina Montgomerieho se bude hrát bez bunkerů. Všechny písečné překážky byly prohlášeny za waste areas, aby se nemohlo plést, co je bunker a co ne.

Článek

Pro účely Volvo Golf Champions platí, že všechny písečné překážky jsou považovány za waste areas a že je tedy v nich dovoleno založit hůl, odstranit pohyblivé závady a mít cvičné švihy.

Naopak v bunkeru se nic takového nesmí, jinak se ukládá trest dvou ran.

European Tour uvedla, že v Royal Golf Clubu v Bahrajnu je "často velmi obtížné posoudit, co je ještě waste area a co bunker."

Šéfrozhodčí tour Andy McFee k tomu dodal, že "golfové hřiště je v absolutním pořádku, ale nejasné hranice mezi pouští a bunkery představují velký problém v definici překážky, jakkoli je tato kombinace vizuálně atraktivní. Všechen písek budeme proto považovat za poušť."

Není to poprvé, kdy se hraje tímto způsobem. Goflisté zažili stejné řešení problému na americkém Kiawah Island a jeho Ocean Course při Ryder Cupu 1991 a totéž se opakovalo na World Cup of Golf roku 2003.

"Povede to sice k nezvyklým situacím, ale je to lepší, než kdyby hráči sbírali tresty. Jak víme, televizní diváci jsou rychlí v podávání informací, že se děje cosi nepravého, ale v tomto případě je chceme upozornit, že jde o něco jiného," dodal McFee.

Nastala tak opačná situace než při loňském PGA Championship v americkém Whistling Straits, ktreré má oficiálně 967 bunkerů, ale celkem asi 1200 písečných míst, takže vše bylo prohlášeno za překážku. Doplatil na to Dustin Johnson, který založil hůl v písku na poslední jamce finálového kola, obdržel dvě trestné rány a vyřadil se tak z play-off.

Turnaj z Bahrajnu vysílá denně v přímých přenosech Golf Channel.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články