Hlavní obsah

V Bahrajnu vede evropské duo

Světová devítka Paul Casey a s ním Peter Hanson vedou před finále European Tour v Bahrajnu na 16 pod par. Oběma se ve třetím kole podařil eagle na pětiparu. Todd Hamilton vyrovnal 64 ranami rekord hřiště, ale Američan přesto ztrácí na lídry pět ran.

Článek

Casey vytěžil z pětiparů hřiště Royal Golf Club eagle a tři birdie a s celkovými 66 se dostal na 16 pod par. Hanson zahrál podruhé za sebou 67, a to i s bogey na úvodní jamce.

Případné vítězství by Caseyho posunulo do první pětky světového žebříčku, kde by tak byli čtyři Evropané, spolu s Angličanem ještě nynější jednička Lee Westwood, dvojka Martin Kaymer a pětka Graeme McDowell.

Ránu na třetím místě ztrácejí Darren Clarke a James Kingston, oba hráli 67. Clarke si pochvaloval puttovací tip, který mu dal rydercupový kapitán José Maria Olazábal.

O další úder zpět je Miguel Ángel Jiménez, který s novým putterem v bagu předvedl 69. Nepovedenou sobotu zažili Sergio Garcia a Padraig Harrington, oba si zapsali 73 ran a jsou celkově na sedmi, respektive pěti pod par.

Designér hřiště Colin Montgomerie zůstal po dalších 72 ranách na třech pod par.

Finálové kolo vysílá v neděli od 10.30 opět Golf Channel.

Reklama