Hlavní obsah

Kaymer versus Westwood o jedničku

První dva hráči světového žebříčku se sešli na Qatar Masters, třetím turnaji European Tour hraném v oblasti Středního východu. Lee Westwood, Martin Kaymer a další esa jsou od čtvrtka k vidění v přímých přenosech s českým komentářem na Golf Channel.

Článek

Světová jednička Westwood, dvojka Kaymer a také šestka Paul Casey a sedmička Steve Stricker jsou na startu Commercialbank Qatar Masters, kterého se účastní celkem osm hráčů z první dvacítky světového žebříčku.

Turnaj European Tour s dotací 2,5 milionu dolarů, z čehož je 416 590 dolarů pro vítěze, se hraje v Doha Country Clubu.

Titul obhajuje Robert Karlsson, dále hrají například Ian Poulter, Retief Goosen, Louis Oosthuizen nebo John Daly, který dostal - jak jinak - sponzorskou pozvánku.

Tak jako nyní Westwood a Kaymer se na jednom turnaji sešli první dva evropští hráči světového žebříčku naposledy v roce 1993, kdy na Irish Open hráli Nick Faldo a Bernhard Langer a kdy nakonec Angličan zvítězil.

Kaymer, nedávný vítěz z Abú Dhabí, má šanci stát se tento týden čtrnáctou světovou jedničkou za dobu existence žebříčku, pokud zvítězí a Westwood skončí až třetí, nebo když bude Němec druhý a Angličan dohraje nejlépe na 23. místě. Loni ovšem skončil Westwood třetí, o čtyři rány za Karlssonem, a to mu ještě ve finálovém kole praskla hlava driveru.

Golf Channel vysílá přímé přenosy z Kataru ve čtvrtek a v pátek od 11 do 15 hodin, v sobotu a v neděli od 10.30 do 14.30.

Reklama