Hlavní obsah

Čtyřicátníci ovládají Qatar Masters

Čtyři birdie na posledních pěti jamkách zahrál Thomas Björn ve třetím kole Qatar Masters a usadil se v čele před finále. Čtyřicetiletý Dán dokazuje, že golf stále umí a že není jen dosluhujícím hráčem, vicekapitánem Ryder Cupu nebo činovníkem European Tour.

Článek

Po pátečním kole dne za 65 ran zahrál Björn v sobotu v Doha Golf Clubu o úder víc, ale 66 bylo bez bogey a znamenalo celkové skóre 11 pod par a vedení o jednu ránu nad dalším veteránem, 42letým Rakušanem Markusem Brierem. Ten v sobotu předvedl 69 ran.

Aby se to nepletlo, třetí je 41letý obhájce titulu Robert Karlsson, který si ve třetím kole zapsal rovněž 69 a na Björna ztrácí s osmi pod par jen tři rány.

Björn, předseda hráčského výboru tour, naposledy vyhrál loni při Portugal Open v Estorilu. Celkem má deset titulů v kariéře. Zato dvojnásobný vítěz tour Brier loni neuhrál ani jeden výsledek v top 20 a musel projít kvalifikační školou, aby obhájil kartu. V Kataru hraje Rakušan na sponzorskou pozvánku.

Světová dvojka Martin Kaymer se po 68 ranách dělí o 28. místo s -1, stejně jako např. Sergio García (69). Po páteční záchraně si zase pohoršil John Daly, kterého 73 ran a celkových +2 seslaly na dělené 55. místo. Stejné kolo jako Daly měl další Američan Steve Stricker, u něhož +4 znamená dělenou 67. příčku.

Nejhorší výsledek dne, 79 ran, měl Miguel Ángel Jiménez, který tak klesl na poslední, 76. místo.

Finále Qatar Masters vysílá v přímém přenosu s českým komentářem Golf Channel v neděli od 10.30.

Reklama