Hlavní obsah

Spilková třetí kolo v Číně nezvládla a propadla se na 51. místo

Golfistka Klára Spilková nezvládla finálové kolo turnaje Ladies European Tour v čínském Su-čou a po čtvrtém nejhorším výkonu dne (78 ran) se propadla ze slibného 12. místa na konečnou 51. pozici. Dál tak musí čekat na definitivní potvrzení hrací karty na prestižní profesionální sérii pro příští rok. Turnaj vyhrála suverénním způsobem světová jednička Yani Tseng z Tchaj-wanu.

Foto: Karel Brázdil

Klára Spilková

Článek

Spilková už tradičně vstoupila do turnaje velmi nadějně, ale dnešní finálový den jí vůbec nevyšel. Už na první devítce zapisovala čtyřikrát bogey, další selhání přišla v druhé polovině hřiště a šestnáctiletá hráčka postupně klesala výsledkovou listinou až do druhé padesátky.

"Hrálo se mi dobře, hřiště je velmi rovinaté a také je na něm dost prostoru na drajvy. Jen škoda, že jsem ve třetím kole trochu vypadla z tempa," uvedla Spilková, která si přes propad cení další nabyté zkušenosti. "Hrála jsme poprvé v Číně, kde je půlka startovního pole složená z asijských hráček a viděla jsem zase trochu jiný golf. Nemluvě o tom, že bylo velmi pozitivní vidět v akci nejlepší hráčku světa," dodala.

Na potvrzení svého postavení do 80. místa v celkovém pořadí finančního žebříčku si musí počkat na závěrečné prosincové turnaje v Indii a Dubaji. Po dnešku má na kontě 25.099 eur a je na 78. místě. V redukovaném pořadí po skončení sezony však bude nejméně o deset příček výše, protože některé golfistky nebudou v žebříčku klasifikovány, neboť neodehrají alespoň šest turnajů.

Dvaadvacetiletá Yani Tseng hraje takřka výhradně turnaje na americké LPGA, ale tentokrát se ukázala i mezi evropskou elitou a nenašla konkurenci. Každé ze tří kol zahrála hluboko pod par hřiště (72) a celkový výsledek -16 byl o sedm ran lepší, než měla druhá Pernilla Lindbergová ze Švédska

Reklama

Související témata: