Hlavní obsah

Úžasná Kordová předvedla zápis do historie. Zahrála kolo na 60 ran

Lake Buena Vista

Americká golfistka českého původu Jessica Kordová se ve třetím kole turnaje Lake Buena Vista na Floridě blýskla výkonem 60 ran. Stala se teprve pátou hráčkou v historii LPGA, které se to povedlo. S jedenácti ranami pod par zaostala o dva údery za rekordem elitního okruhu, který v roce 2001 vytvořila švédská legenda Annika Sörenstamová ve Phoenixu, kde zvládla kolo na 59 ran.

Foto: twitter:@LPGA, Twitter

Americká golfistka s českým původem Jessica Korda.

Článek

Kordová se díky tomu posunula z pátého na druhé místo před svou mladší sestru Nelly. Před posledním kolem Tournament of Champions ztrácí dvě rány na vedoucí Američanku Danielle Kangovou.

"Takové dny člověk často nezažije, takže si jich musí opravdu vážit. Musí se sejít fakt všechno," uvedla Kordová. Svým výkonem obzvlášť potěšila otce Petra, vítěze tenisového Australian Open z roku 1998, který v sobotu oslavil 53. narozeniny.

Kordovým ratolestem se vůbec začátek roku povedl. Dvacetiletý Sebastian se na tenisovém turnaji v Delray Beach probojoval do svého prvního finále. Po průlomové loňské sezoně se zdá, že by mohl navázat na úspěchy svého otce, vítěze Australian Open.

Reklama

Související témata: