Hlavní obsah

Z domácích golfistů je na Kunětické Hoře nejlepší na 39. místě Brixi

Gordan Brixi rozehrál z českých golfistů nejlépe turnaj D+D Real Czech Challenge Open série Challenge Tour na Kunětické Hoře. Osmnáctiletý hráč má po prvním kole ránu pod par a je na děleném 39. místě. V čele je čtveřice se skóre -5.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Gordan Brixi v Dříteči

Článek

Brixi je profesionálem od zimy a hraje letos první turnaj v Evropě a celkově pátý na Challenge Tour, které stihl čtyři ještě jako amatér. V prvním kole zahrál dvě birdie a bogey. "Bylo to solidní. Cítil jsem se koncentrovaně. Měl jsem jasnou strategii a jel jsem podle ní," řekl v tiskové zprávě.

V paru první osmnáctku zvládli a na děleném 62. místě jsou z domácích profesionálové Filip Mrůzek s Jakubem Barešem a amatér Petr Hrubý. Naopak den se nevydařil největší české naději Stanislavu Matušovi, který ani jednou neskóroval a s šesti ranami nad par je až na 131. pozici.

Ve vedení turnaje se usadili Jihoafričan Oliver Bekker, Španěl Santiago Tarrio a dvojice Finů Illari Saulo a Oliver Lindell.

Golfový turnaj D+D Real Czech Challenge Open série Challenge Tour na Kunětické Hoře (par 72, dotace 200 000 eur) - po 1. kole:
1. Bekker (JAR)67
Lindell (Fin) 67
Saulo (Fin) 67
a Tarrio ((Šp.) 67
...
mj. 39. Brixi (ČR) 71
62. am. Hrubý (ČR) 72
Mrůzek (ČR) 72
a Bareš (ČR) 72

Reklama