Hlavní obsah

Golfistky Evropy porazily USA 15:13 a obhájily titul v Solheim Cupu

Toledo

Evropské golfistky obhájily titul v Solheim Cupu. Výběr starého kontinentu vyhrál v 17. ročníku utkání golfových ženských týmů na půdě USA 15:13. "Bylo to úžasné týmové dílo," radovala se evropská kapitánka Catriona Matthewová, jejíž svěřenkyně vedly od prvního ze tří soutěžích dnů. Po úvodních čtyřhrách měly náskok tří bodů, po druhém dni a dalších čtyřhrách dvou a v závěrečných dvouhrách vedení udržely.

Foto: twitter:@LPGA , Twitter

Americká golfistka Nelly Kordová v akci.

Článek

Čtrnáctý bod, který už by Evropě stačil k obhajobě, zaznamenala Finka Matilda Castrenová výhrou nad Lizette Salasovou. "Těžko se radost popisuje slovy. Ještě teď se třesu a jsem plná emocí," řekla Castrenová, letos vítězka turnajů na LPGA i evropské sérii LET.

Hrdinkou se stala premiantka v Solheim Cupu Leona Maguireová. Irka ani jednou neprohrála a ve dvouhrách jasně porazila Jennifer Kupchovou. Celkem se podílela na 4,5 bodu a stala se teprve třetí hráčkou historie soutěže, která získala v jednom ročníku čtyři a více bodů.

"Miluju týmový golf a nemohla jsme si přát lepší solheimcupovou premiéru. Měla jsem skvělé parťačky, které mě uklidnily a dodaly sebevědomí do dvouhry," řekla Maguireová.

Američanky byly v čele se světovou jedničkou Nelly Kordovou vzhledem k postavení v žebříčku favoritkami. Navíc měly v Inverness Clubu v zádech domácí publikum, snažily se diváky vyburcovat k ještě hlasitější podpoře, ale nakonec prohrály stejně jako předloni v Gleneagles.

Evropanky zvítězily dvakrát za sebou jako v letech 2011 a 2013 a o hattrick se pokusí v roce 2023 ve Španělsku. V celkovém součtu snížily náskok Američanek na 7:10.

Na ženy zkusí navázat i evropští golfisté. Na souboj s USA ve 43. ročníku Ryder Cupu mělo dojít už loni, ale kvůli koronaviru se uskuteční ve Whistling Straits nyní 24. až 26. září.

Reklama