Hlavní obsah

Favorit Dustin Johnson je v Perthu na dostřel

European Tour pokračuje dalším podnikem, tentokrát v Austrálii. První kolo ISPS HANDA Perth International ovládli hned čtyři hráči – domácí James Nitties a Clint Rice, Švéd Peter Hedblom a Korejec Jin Jeong. Všichni mají čtyři rány pod par, o ránu za nimi je další skupina hráčů, mezi nimiž je třeba i Američan Dustin Johnson.

Foto: Chris Keane, Reuters

Golf. Ilustrační foto

Článek

V Austrálii se hraje především o účast v příštím ročníku evropské série, nad mnohými hráči totiž visí hrozba pádu do kvalifikační školy. Týká se to třeba i Hedbloma – třiačtyřicetiletý Švéd sice má na kontě tři tituly z European tour, ale v současnosti mu patří až 179. pozice v Race to Dubai, přičemž jen nejlepších sto deset hráčů si zajistí příslušnost k elitě.

Hedblomovi se přitom výrazně krátí čas, musí se stihnout procpat na "správné" místo v pořadí do konce týdne. Pokud by v Lake Karrinyup vyhrál, vyhnul by se cestě na PGA Catalunya, kde se bude v šestikolovém maratónu bojovat o karty. "Jsem tak vzadu, že potřebuji vyhrát nebo skončit druhý," moc dobře věděl Hedblom. "Zkrátka musím bojovat o vše a hrát nejlépe, jak dokážu," doplnil.

Korejec Jeong hrál letos na Challenge Tour a nedávno postoupil do druhé fáze kvalifikační školy European Tour. V Perthu odstartoval výborně. "Je to ale jen první den a stále jsou před námi tři další. V závětří číhá spousta skvělých hráčů, takže se nedá říci, co se stane dál," prohlásil Jeong.

Velkým zpestřením turnaje je americká rydercupová hvězda Dustin Johnson, který začal 69 ranami a je součástí smečky osmi pronásledovatelů vedoucího kvartetu. Favorit celého podniku byl spokojen se šesti birdie, které na hřišti předvedl. "Hrál jsem opravdu hodně dobře," prohlásil sedminásobný vítěz PGA Tour. "Pár krátkých puttů jsem minul, ale jinak mi to docela šlo."

Vedle něj se na turnaji ukázal i další Američan Bo Van Pelt, který v Perthu obhajuje loňský titul. Ten stlačil skóre dvě rány pod par.

Reklama