Hlavní obsah

V Perthu vládl Korejec Jeong, v play off udolal Fishera

Perth

Zahrál sice kvůli čtyřputtu na úvodní jamce double bogey, ale z hrozivého začátku nedělního finále se Korejec Jin Jeong vzpamatoval. Nakonec chyba odstartovala jeho cestu za vítězstvím na ISPS HANDA Perth International a prvním Jeongovým triumfem na European Tour. Musel se k němu probojovat v play off s Rossem Fisherem, který skončil druhý. Dělené třetí místo patří Australanům Dimitriu Papadatosovi a Brodymu Ninyettovi spolu s Angličanem Dannym Willettem.

Článek

Jeong se díky vítězství posunul z 253. místa žebříčku Race to Dubai na začátek druhé stovky – nyní mu patří 103. místo. Zároveň se z pozice ve druhé tisícovce světového žebříčku vyškrábal mezi prvních 340 hráčů světa. Dosud nejlepší umístění na European Tour zaznamenal Jeong v roce 2010 na British Open, kde jako amatér skončil dělený čtrnáctý.

"Byl jsem nervózní, třásl jsem se, ale dokázal jsem se ovládnout, aspoň myslím," uvedl Jeong, když popisoval rozhodující jamku rozehrávky. "Už jsem hrál play off na turnajích mini tour, ale postavit se Rossu Fisherovi, který je jeden z mých hrdinů, bylo neuvěřitelné," doplnil.

Jeong se letos ukazoval hlavně na Challenge Tour, nedávno prošel první fází kvalifikační školy European Tour. Nyní už se o Q-school nemusí zajímat, dvouleté právo startů mezi evropskou elitou si vybojoval právě v Perthu.

"Chystal jsem se k odjezdu na druhou fázi kvalifikační školy, ale teď doufám, že už do ní nikdy nebudu muset," podotkl Jeong.

Reklama

Související témata: