Hlavní obsah

Američan Guthrie utíká svým rivalům v Šanghaji

Na špici turnaje BMW Masters, který se v rámci European Tour hraje v čínské Šanghaji, je stále Američan Luke Guthrie. Po pátečním druhém kole má náskok čtyř ran na šestici pronásledovatelů – Thajce Thongchaie Jaideeho, Argentince Ricarda Gonzaleze, anglickou dvojici Simona Dysona a Paula Caseyho a skotské duo Craiga Lee a Scotta Jamiesona.

Foto: Carlos Barria, Reuters

Americký golfista Luke Guthrie

Článek

Vedení třiadvacetiletého Američana se během kola výrazně měnilo, v jednu chvíli se ztenčilo dokonce na jedinou ránu. To když Dyson skóroval na pětiparové patnáctce. Jenže vzápětí na stejné jamce zabodoval i Guthrie, který přidal birdie i na sedmnáctce. Naproti tomu Dyson zakončil kolo double bogey na osmnácté jamce, když spotřeboval dvě rány na to, aby se dostal z bunkeru u greenu.

Díky Dysonově chybě může Guthrie před víkendem volně dýchat, přestože na závěr kola zapsal bogey, a bude při své první účasti na turnaji evropské série hned bojovat o titul.

Za zády má Guthrie šestici chrtů

V zádech sice bude mít smečku šesti chrtů, ale s poměrně příjemným odstupem. Ze zmíněné šestice zahrál v pátek nejlépe Gonzalez, jehož 67 ran bylo nejlepším výsledkem celého kola. Do klubovny přinesl argentinský golfista skórkartu se šesti birdie a jedním bogey na poslední jamce.

Také Jamieson zahrál jediné bogey dne na osmnáctce, zatímco jeho krajan Lee končil kolo povedeně – eaglem na šestnáctce ze zhruba 170 metrů. Lee si dlouho myslel, že pouze zasáhl green, k němuž už kráčel s putterem v ruce. Pak jej ale s úsměvem vrátil zpět do bagu a došel si pro míč, který na skloněném greenu nabral správný směr přímo do jamky.

Někdejší světové jedničky Lee Westwood a Rory McIlroy dělí od vedoucího muže sedm ran. Henrik Stenson, který vede pořadí Race to Dubai, má po nevydařeném kole za 74 ran celkově dva údery nad par. Stenson má v money listu před Graemem McDowellem náskok přes 425 tisíc eur, jeho rival ze Severního Irska ale v pátek příliš neútočil – rovněž zahrál 74 úderů a po dvou kolech hraje v paru.

Reklama