Hlavní obsah

Ďábelský finiš Johnsona! O vítězství rozhodl eaglem

Naprosto ďábelský finiš si pro své soupeře připravil v čínské Šanghaji americký golfista Dustin Johnson. Ten o svém vítězství rozhodl eaglem na 16. jamce finálového kola, druhého obhájce titulu Iana Poultera za sebou na turnaji HSBC Champions nechal o tři rány. Johnson nakonec skončil na skóre 264 (-24).

Foto: Carlos Barria, Reuters

Americký golfista Dustin Johnson

Článek

A Ďábelský nebyl pouze Johnsonův finiš ve finálovém kole, ve kterém si udržel náskok tří ran, ale také všechny výsledky, které v resortu Sheshan International v tomto týdnu zapsal. Pekelnými šestkami se totiž jenom hemžilo - 69, 63, 66, 66!

Američana k vítězství posunulo druhé kolo, ve kterém vyrovnal tehdejší rekord hřiště (v sobotním třetím kole ho o ránu překonal Martin Kaymer). A rozhodnuto mohlo být prakticky po sobotě, kdyby Johnson na poslední jamce nezahrál double bogey...

Svým soupeřům tak dal alespoň nějakou naději před finálovým kolem. V něm drželi dlouho krok nejen Ian Poulter, ale také nakonec o čtyři rány třetí Graeme McDowell. Na fantastický Johnsonův závěr, který ještě podpořilo birdie na sedmnáctce, už ale zareagovat nemohli.

Druhým hrdinou finálového kola byl Sergio García, který zahrál devět birdie, ani jednou nezaváhal a díky devíti ranám pod par se propracoval na konečné skóre -18 a samostatné čtvrté místo.

Reklama