Hlavní obsah

Spilková hodila nepovedený úvod za hlavu. Ve druhém kole se zlepšila skoro o šedesát míst

Po nevydařeném prvním kole za 78 ran předvedla v pátek Klára Spilková v indickém Dillí zcela jiný výkon. Skóre stlačila na 68 úderů a s celkovými dvěma ranami nad par výrazně šplhala průběžným pořadím – momentálně jí v nedohraném druhém kole patří dělená šestnáctá pozice. Začínala přitom na 73. místě.

Foto: Karel Brázdil

Česká golfistka Klára Spilková

Článek

Spilková začínala druhou rundu na desítce a po čtyřech parech zapsala bogey. Pak to ale přišlo. Na zbylých čtyřech jamkách své první devítky zapsala tři birdie, další pak přihodila na jamkách číslo tři a šest. Obě devítky tak obešla za 34 ran, celkem čtyři rány pod par hřiště.

Nebýt jediného bogey, mohla dokonce vyšplhat až do elitní desítky, na kterou jí schází právě jedna rána. Po dvou kolech zatím vede Thajka Thidapa Suwannapura, která ale nezářila tak jako ve čtvrtek – zatímco první kolo zahrála za 66 ran, v druhém byla dvě rány nad par. Za Suwannapura (-4) jsou dělené druhé Francouzka Valentine Derrey a mladá Angličanka Charley Hull s třemi ranami pod par.

Cut, který je momentálně na hranici devíti ran nad normu, Spilkovou ani v nejmenším neohrozí. Můžeme se tak těšit na to, co nejlepší česká profesionálka předvede ve víkendových kolech.

"Po čtvrtečním slabším začátku jsem si dnes spravila náladu. Do posledního finálového kola je náladu v týmu stále lepší a lepší,"“ smála se Spilková v příspěvku na svém facebookovém profilu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.