Hlavní obsah

Woods v neděli vyhořel, titul v Doralu získal Reed

Červené triko, černé kalhoty a v neděli naprostá kontrola nad finálovým kolem v Doralu završená ziskem titulu. Ne, nebavíme se o Tigeru Woodsovi, ale o Patricku Reedovi, který se pomalu ale jistě stává hvězdou zámořské PGA Tour.

Foto: Andrew Weber, Reuters

Golfista Patrick Reed s trofejí pro vítěze Cadillac Championship.

Článek

Reed se v neděli na přebudovaném Doralu choval jako skutečný mazák. A to i přesto, že je mu teprve 23 let, Cadillac Championship byl jeho teprve druhým turnajem série World Golf Championship a ještě nikdy nestartoval na majoru. Nic z toho nebyl problém.

Mladý Američan vstupoval do finálového kola s náskokem dvou ran. Na prvních čtyřech jamkách pak zahrál tři birdie a klidnou hrou držel náskok až do samého závěru, kde si mohl dovolit hrát na 18. jamce na jisté bogey. S celkovým skóre -4 vyhrál o ránu.

"Tvrdě jsem dřel. Hodně jsem toho vyhrál mezi juniory, dokázal velké věci mezi amatéry, v jamkovce NCAA jsem měl skóre šest výher a nula proher, vyhrál na NCAA dvakrát v řadě, v jednom roce jsem byl třetí mezi jednotlivci... A teď mám tři vítězství na PGA Tour," vypočítal své kariérní úspěchy Reed, aby dokázal, že poslední tři měsíce nejsou náhoda.

A to i přes jeho postavu, která není zrovna atletická a nenese se v duchu poslední doby. Mnohem důležitější je totiž věřit v sebe sama. A Reed má sebevědomí na rozdávání.

"Neznám příliš hráčů, kteří by dokázali to, co já. Samozřejmě až na Tigera Woodse a další legendy této hry. Věřím, že jsem jedním z pěti nejlepších hráčů na světě. Tím, že jsem udržel vedení v takto nabitém startovním poli, jsem to sobě dokázal," dodal Reed.

Ten je skutečnou kometou zámořské série. První vítězství si připsal loni v srpnu na Wyndham Championship, druhé letos v lednu na Humana Challenge a třetí nyní v Doralu, když se stal vůbec nejmladším vítězem turnaje ze série World Golf Championship.

Pohodu navíc prožívá i v osobním životě, když se svou manželkou Justine, která mu od začátku kariéry dělala kedíka a byla u prvního triumfu na PGA Tour, čeká narození prvního potomka. A až to jen trochu půjde, k Patrickově bagu se prý znovu vrátí. Milióny, nemilióny.

A co to červené tričko a černé kalhoty? Reed si tak poprvé oblékl během finálového kola na Wyndham Championship. A jelikož vyhrál, stala se z toho tradice. Není proč ji měnit.

"Nejlepší hráč, jaký kdy žil, nosil, když jsem vyrůstal, černé kalhoty a červené triko. Neustále jsem ho sledoval. Vždycky jsem si říkal, že by bylo báječné, nosit v neděli černou a červenou. Stalo se to, že je nyní nosíme oba," usmál se Reed.

Na děleném druhém místě se ztrátou jediné rány skončili Bubba Watson a Jamie Donaldson, který na poslední jamce zahrál bogey. Nikdo další už se pod par hřiště během čtyř kol v Doralu nedostal, v paru došli Dustin Johnson a Richard Sterne.

První hráč světa Tiger Woods se po skvělém třetím kole opět trápil, během finálového kola se mu vrátila bolest zad a skončil na děleném 25 místě.

Reklama