Hlavní obsah

Nemocný Scott vyrovnal v Bay Hill rekord a vede

V posledních dvou dnech se necítil příliš dobře. Na Adama Scotta podle jeho slov lezla chřipka a nic tak od sebe na hřišti v Bay Hill neočekával. Výsledek deset ran pod par hřiště, čímž vyrovnal jeho rekord v prvním kole Arnold Palmer Invitational tak šokoval především jeho. Před protihráči na děleném druhém místě má po úvodním dni náskok tří ran.

Článek

Scott zahrál dva eagly, sedm birdie a jediné bogey na své cestě ke skóre 62. A podle jeho slov mu zdravotní trable pomohly: "Najednou nemyslíte na golf. Očekávání se sníží, hrajete pomaleji a skoro nevnímáte, co se děje, protože občas nic necítíte."

"Šel jsem do toho dnes pouze s tím, že se budu chtít co nejvíce přibližovat. Nic zvláštního," dodal Scott, který ale nakonec ve čtvrtek v Bay Hill zářil. A to především na greenech, kde se mu podařilo poslat do jamky míček hned pětkrát ze vzdálenosti větší než šest metrů.

Na turnaji Arnolda Palmera se přitom představuje poprvé od roku 2009, kdy neprošel cutem. V Bay Hill se mu nikdy zvlášť nedařilo. Z šesti předešlých startů skončil v TOP 10 jedinkrát, v roce 2004 obsadil dělenou třetí příčku. Letos je hned po prvním kole hlavním favoritem.

Jamka mi připadala jako kbelík

"Je to možná trochu překvapivé. Nevím, kde se to ve mě vzalo, ale s putterem mi to dnes opravdu šlo," přiznal Scott a dodal: "Líbí se mi, co s hřištěm udělali od doby, kdy jsem tu hrál naposledy. Dnes to byl jeden z těch dnů, kdy vám jamka připadá jako kbelík."

Na děleném druhém místě jsou po prvním kole uzdravený Japonec Ryo Ishikawa s Američanem Johnem Merrickem, čtvrtý je se ztrátou čtyř ran Španěl Gonzalo Fdez-Castano.

Ze hry už je naopak Bubba Watson, který se v prvním kole protrápil ke skóre 83. Hlavním důvodem byly dvě věci - zahraných 11 na pětiparu šesté jamky (dvě trefené vody) a také alergie, kvůli které následně předloňský šampión Masters z turnaje odstoupil.

Reklama