Hlavní obsah

Asiaté zaútočili, stále však mají navrch Evropané

Kuala Lumpur

Zatímco ve čtvrtek dominovali prvnímu dnu premiérového ročníku EurAsia Cupu Evropané, v pátek kontrovali domácí Asiaté. Ti prohrávali po úvodních pěti fourballech už 0:5, v pátečních pěti foursomech ale získali tři body a snížili náskok soupeře. Stále ale prohrávají výrazným rozdílem 3:7 a v závěrečných sobotních singlech mají co dohánět.

Foto: Joshua Paul, ČTK/AP

Thajský golfista Thongchai Jaidee.

Článek

V sobotu tak Evropanům stačí z deseti singlů získat 3,5 bodu a budou slavit vítězství v premiérovém ročníku souboje, který je pouze dalším z těch, které se snaží přilákat golfové fanoušky kláními na bázi Ryder Cupu. Tentokrát jde o souboj Evropy a Asie.

Do Kuala Lumpur však nedorazil ani jeden z týmů v nejsilnějším možném složení. V týmu Evropy tak nehledejte esa, jakými jsou Rory McIlroy, Henrik Stenson nebo Sergio García. Mezi asijskými hráči pak můžete také zapomenout na ty nejlepší z PGA Tour.

Přesto jsou v Malajsii k vidění zajímavé souboje, do kterých se zapojili hráči jako Miguel Ángel Jiménez, Graeme McDowell, Thorbjorn Olesen nebo Thongchai Jaidee.

Byl to dobrý souboj, pochvaloval si Larrazábal

Právě ten v úvodních dvou dnech vytvořil společně s Kiradechem Aphibarnratem papírově nejsilnější asijské duo, které v pátek získalo půlbod v souboji proti Jimenézovi Pablem Larrazbalem. "Byl to dobrý souboj a pro nás dobrý půlbod. Po oba dva dny jsme chytli pravděpodobně jejich nejtěžší duo, kluky z Thajska," prohlásil po úvodních dvou dnech Larrazábal.

"Thongchai je skvělý hráč a ten druhý velký kluk je velkou hvězdou, takže získat proti nim dohromady jeden a půl bodu je pro nás skvělé," dodal Larrazábal, který společně s Jiménezem ovládl čtvrteční fourball 2&1.

O jediné páteční evropské vítězství se postarali Graeme McDowell s Jamiem Donaldsonem, kteří udolali Gaganjeeta Bhullara s Nicholasem Fungem 2&1. Zbylý půlbod získali za remízu Gonzalo Fdez-Castano se Stephanem Gallacherem.

Reklama