Hlavní obsah

Woods už lehce chipuje, ale nic nechce uspěchat

Tiger Woods se zvolna dává dohromady po operaci páteře, kterou podstoupil na konci března. Podle Tigerova agenta Marka Steinberga začala světová jednička lehce chipovat a putovat. "Každý den je to lepší a lepší," řekl Steinberg serveru ESPN.com. "Vypadá, že doktory i trenéry těší, jak se to vyvíjí. Jede podle plánu, ale nevím, kdy zamýšlí vrátit se na turnaje," doplnil agent.

Foto: Harry How, ČTK/AP

Golfista Tiger Woods na tiskové konferenci v Augustě.

Článek

První odhady po operaci hovořily o letním návratu na hřiště, tedy po zhruba třech měsících. "Očekávám, že bude zpět v létě. Vím, že to je poměrně vágní termín, ale až teprve v příštích týdnech budeme schopni to odhadnout lépe. Je stále příliš brzy," zdůraznil Steinberg.

Osmatřicetiletý Woods odehrál letos pouhé tři turnaje, první náznaky potíží zažil na Honda Classic, kde musel po třinácti jamkách finálového kola odstoupit. O týden později se sice objevil na WGC-Cadillac Championship na Doralu, jenže ve finále ho opět záda trápila. Sice dohrál, ale s výsledkem 78 a bez jediného birdie nemohl pomýšlet na vyšší příčky. A to je pro Woodse alfa a omega jeho golfového počínání.

Od 9. března už nehrál a nakonec se rozhodl podstoupit operaci, která ho připravila mimo jiné o obhajobu titulu na Arnold Palmer Invitational či o zamýšlený útok na patnáctý titul z majoru v Augustě.

"Na posledních turnajích se s bolestí hodně rval. Ta bolest po operaci zmizela," poznamenal Steinberg. Woods v podobné situaci už byl, v roce 2011 ho zranění kolena a achilovky vyřadila na zhruba čtyři měsíce, během nichž přišel i o dva majory. Pak se Woods vrátil příliš brzy a na Players se předčasně odporoučel po devíti jamkách. Nyní návrat nehodlá uspěchat.

"Má ke svému návratu velmi zodpovědný přístup. Tady nejde o příštích deset týdnů, ve hře je příštích deset nebo patnáct let," vypíchl Steinberg. "Nejde o konkrétní turnaje, když bude potřebovat dva tři týdny navíc, počká si."

Reklama