Hlavní obsah

Holmes poprvé po operaci mozku zvítězil na PGA Tour

J.B. Holmes si toho v posledních letech s doktory užil opravdu hodně. Operace lokte, zlomený kotník a především dvě operace mozku v roce 2011 ho na dlouhou dobu vyřadily ze hry. On se do ní ale vrátil a nyní může říci, že vítězně. Stal se šampiónem Wells Fargo Championship.

Foto: Joshua S. Kelly, Reuters

J.B. Holmes s pohárem pro vítěze Wells Fargo Championship.

Článek

A přestože ve finálovém kole neprožil závěr, který by se dal označit za finiš šampióna, stačilo to. Poté, co Holmes ztratil na posledních třech jamkách, kterým se přezdívá The Green Mile (Zelená míle), dvě rány, skončil na výsledku 71 (-1) pro kolo a 274 (-14) pro turnaj. O jedinou ránu před druhým Jimem Furykem.

"Nikdo se necítí příjemně na těch posledních třech jamkách," připustil pro stránky PGA Tour Holmes, který na ně vstupoval na prvním místě s náskokem tří ran. Aby o něj nepřišel, musel na osmnáctce proměnit z necelých 14 metrů dvojputt do bogey.

Z klubovny jeho počínání sledoval Furyk, šampion turnaje z roku 2006. "Věděl jsem, že tam může hodně ztratit, ale nakonec se s tím vypořádal a zahrál dobré dva putty. Ten poslední přitom proměnil s přehledem, když poslal míček přesně na střed jamky," pochválil svého soka Furyk, který čeká na vítězství od roku 2010, kdy zvítězil na TOUR Championship. A čekat musí dál.

To Holmes své šestileté čekání ukončil, když v minulosti slavil dvakrát vítězství na Pheonix Open (2006 a 2008). "Byla to dlouhá cesta. Je hezké být znovu mezi vítězi a co víc, jsem spokojený se svou hrou. Tvrdě jsem na ní v loňském roce dřel a je fajn vědět, že se to vyplatilo," zářil štěstím Holmes, kterému ještě přímo na greenu osmnácté jamky skočila do náruče šťastná manželka Sara.

Společně nyní mohou vyrazit v tomto týdnu na The Players, kde si Holmes svým výsledkem v Quail Hollow zajistil účast. Potřeboval k tomu posbírat 8 bodů do FedExCupu, na což by stačilo dělené 63. místo. Nakonec si jich však připsal o 492 více a v žebříčku zámořské série se posunul z 83. na 18. místo.

"Mám ten turnaj opravdu rád, hodně se mi líbí jeho hřiště," řekl Holmes na adresu TPC Sawgrass. "Teď se jenom na jeden den stavím doma a poté vyrazím autem. Nemám to totiž až tak daleko," dodal.

Reklama