Hlavní obsah

Golfista Woods se po operaci nestihne zotavit, aby stihl start na US Open

New York

Golfista Tiger Woods se vzdal naděje na start na červnovém US Open a zmešká tak druhý turnaj kategorie major za sebou. Po březnové operaci zad, kterou se rozhodl vyřešit dlouhodobé problémy se skřípnutým nervem, už musel vynechat v dubnu Masters a nyní oznámil, že není natolik v pořádku, aby za dva týdny zvládl ostrý start na hřišti Pinehurst v Severní Karolíně.

Foto: Usa Today Sports, Reuters

Tiger Woods se kvůli zdravotním potížím odhlásil z US Open.

Článek

"Bohužel tam nebudu, protože zatím nejsem fyzicky schopný hrát golf soutěžně," uvedl na svém webu trojnásobný vítěz US Open, jenž kvůli dlouhé absenci přišel i o místo světové jedničky. "Přestože vynechám první dva majory a další důležité turnaje, zůstávám optimistou, co se týče zbytku letošního roku i budoucnosti," dodal.

Osmatřicetiletý Američan neupřesnil, kdy by se mohl na okruh PGA vrátit. Je možné, že nestihne ani třetí major sezony British Open. Ten je na programu od 17. července na hřišti Royal Liverpool v anglickém Hoylake.

US Open bude pro Woodse už šestým turnajem nejvyšší kategorie, o který v kariéře kvůli zranění přijde. Bilanci 14 vítězství tak zatím nevylepší, na další titul z podniku major čeká od triumfu na US Open na hřišti v Torrey Pines v roce 2008.

Reklama