Hlavní obsah

Golfistka Spilková zahrála první den na Dýšině tři rány nad par

Dýšina

Golfistka Klára Spilková nastoupila navzdory nemoci do turnaje Tipsport Golf Masters a v prvním kole zahrála tři rány nad par. Nejlepší česká profesionálka je po úvodním kole turnaje Ladies European Tour v Dýšině u Plzně na děleném 77. místě. Z dvanácti českých hráček jsou na tom nejlépe amatérky Karolína Vlčková a Sára Kousková, které zahrály +1 a jsou na 45. pozici.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Karolína Vlčková je na tom nejlépe z českých hráček po úvodním kole Ladies European Tour v Dýšině.

Článek
Fotogalerie

V čele se usadily Němka Isi Gabsaová a Švédka Linda Wessbergová. Obě mají pět ran pod par a náskok dvou ran před pěticí pronásledovatelek.

Jednadvacetiletá Spilková po návratu z majoru PGA Championship v USA onemocněla angínou a dostala antibiotika. V Dýšině hraje, přestože jí lékaři start nedoporučovali. "Doktoři mi řekli, že buď mi to napadne srdce, nebo klouby, nebo ledviny. Jsem mladá, tak to snad nějak vydržím. Ale dost mě to vystrašilo," řekla.

Dokonce i rodiče hráčce účast rozmlouvali, ale ona si nechtěla nechat turnaj ujít. "Chtěla jsem moc hrát. Je to stejně důležité jako olympiáda, protože to je doma," řekla Spilková, která by měla hrát v srpnu na hrách v Riu.

Startovala v 6:51 z jamky číslo deset v dešti. "Bylo mi špatně. Myslela jsem, že dám dvě jamky, maximálně devět, ale pak jsem se rozešla," řekla a poděkovala fanouškům, kteří ji provázeli i v dešti. "Na to, jak bylo hnusně, je neskutečné, že tu nějací lidé vůbec byli. A někteří se mnou dali celou 18, byli skvělí!" řekla.

Na jedenáctce přehrála green, míček nenašla a zapsala double bogey. Na čtrnáctce a šestnáctce sice skórovala, ale pak přišlo bogey po trojpatu na sedmnáctce. Další dvě udělala po ráně do bunkeru na jedničce a na dvojce. Zbytek jamek zvládla v paru.

Z hřiště odjela odpočívat a doufala, že bude schopná hrát i v sobotu. "Myslím, že půjdu," řekla s vědomím, že bude muset bojovat o cut a postup do nedělního finále.

Kousková i v Americe na University of Florida studující Vlčková hrály vyrovnaně. Obě měly shodně dvě birdie a tři bogey a mají šanci projít cutem. O tom, která z Češek postoupí do nedělního finále, rozhodne sobotní druhé kolo.

Golfový turnaj žen Tipsport Golf Masters série Ladies European Tour v Dýšině u Plzně (par 71, dotace 250 000 eur) - po 1. kole:
1. Gabsaová (Něm.)
a Wessbergová (Švéd.) obě 66
3. Koerstzová Madsenová (Dán.)
Keatingová (Austr.)
Caudalová
Carnetová (obě Fr.)
a Cowanová (Něm.) všechny 68
...
45. am. Vlčková
a am. Kousková obě 72
65. am. Vlašínová
a am. Ryšková obě 73
77. Spilková 74
108. Hinnerová
am. Frýdlová
a am. Luňáčková všechny 77
115. Koželuhová
a am. Krásová obě 78
129. am. Abrahamová 82
132. am. Würflová (všechny (ČR) 84

Reklama

Související témata: