Hlavní obsah

Další šílený nápad! Ruský ultramaratonec kroužil 10 hodin kolem postele

Ruský ultramaratonec Dmitrij Jakučnyj má za sebou obdivuhodný počin. Kvůli karanténě způsobené koronavirem se běžec ve svém bytě ve Vladivostoku nedávno pustil do zdolání stokilometrové trati kolem vlastní postele. Zabralo mu to 10 hodin. Na jeho bláznivý kousek se můžete podívat ve videu níže.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Ruský ultramaratonec uběhl 100 kilometrů kolem postele.Video: sntv

 
Článek

Ruský sportovec přiznal, že ho inspiroval nedávný běh Francouze Nochomovitze a dalších, kteří na svých balkónech a terasách zdolali maratonskou trať. Jakučnyj se ale specializuje ještě na delší vzdálenosti, a tak se ve své ložnici rozhodl stanovit nový karanténní rekord.

Deset hodin kroužil kolem postele a uběhl přitom obdivuhodných 100 kilometrů. „Slyšel jsem, že mnoho cizinců běželo na svých balkonech 42 kilometrů. Řekl jsem si, že to taky zkusím. Měl jsem natrénováno na Saharu (šestidenní pouštní maraton v Maroku)," řekl Rus agentuře AP.

Jakučnyj svůj výkon natočil na mobilní telefon. V jedné části videa je zachyceno, jak kolem lóže běhá s dítětem na svých ramenou. Rodák z Vladivostoku se nechal slyšet, že by svým výkonem rád inspiroval lidi, aby i přes vládní nařízení omezující pohyb cvičili alespoň doma.

„Lidé jsou různí. Někteří potřebují impuls. Video, které by je povzbudilo, aby vstali z gauče a začali cvičit. Pokud se mi to podaří, budu rád, že jsem někomu pomohl," dodal Jakučnyj.

Reklama