Hlavní obsah

Ve Vesci, kde shořela WC, budou častější policejní hlídky

LIBEREC

Policisté budou od středy častěji hlídkovat v běžeckém areálu ve Vesci, kde v úterý večer shořela čtyři plastová přenosná WC. S nepřetržitou ostrahou ve Vesci ale začnou až v neděli. Médiím to ve středu řekl náměstek severočeského policejního ředitele Milan Franko.

Foto: Sport.cz

Poloha areálů Ještěd a Vesec v rámci Liberce

Článek

"Do neděle je střežení areálu ve Vesci a na Ještědu věcí bezpečnostní služby, kterou si najali pořadatelé mistrovství světa. My se tam ale budeme po úterním požáru objevovat častěji než v minulých dnech," dodal Franko. Podobné opatření přijme i městská policie.

Toalety pravděpodobně někdo zapálil. Stála u vchodu do areálu ve Vesci a škoda se pohybuje okolo 140 000 korun. WC se pokusili uhasit příslušníci bezpečnostní agentury, nepodařilo se jim to ale. Navíc se nadýchali jedovatého kouře a skončili v nemocnici. Požár zlikvidovali profesionální hasiči. Zachránili majetek za 350 000 korun.

Ve Vesci nešlo v úterý večer o první útok proti mistrovství světa. V lednu neznámý pachatel vypínal sněžná děla a některá dokonce vyřadil na kratší dobu z provozu. Podle mluvčího šampionátu Zdeňka Soudného se kvůli požáru ve Vesci sejde ve středu bezpečnostní sekce organizačního výboru.

V centru Liberce již stojí desítky dřevěných stánků s umělohmotnými plachtami. Pokud by je někdo zapálil stejně jako toalety ve Vesci, plameny by ohrozily okolní domy. Stánky jsou "nalepené" těsně na nich. "V centru Liberce máme pěší hlídky, stánky v noci střeží příslušníci bezpečnostní služby," uvedla mluvčí městské policie v Liberci Daniela Bušková.

Mistrovství světa se v Liberci uskuteční od 18. února do 1. března. Vadí především některým lidem ve Vesci. Protestovali proti hluku ze sněžných děl a obávají se i komplikací v dopravě. Obyvatelům v blízkosti veseckého areálu darovali pořadatelé dva lístky na běžecké závody.

Reklama

Související témata: